Lindås IBK

Eleverna lyfter Lindgjerdet: ”Det ger väldigt mycket när de kommer och hejar”

Fyra mål av Markus Lindgjerdet i viktiga matchen mot Lindås - hyllar sina elever på läktaren.

Viktig match i botten av tabellen när 13:e placerade Örebro tog emot jumbon Lindås Rasta. Då krävdes avgörande i förlängning efter att matchen haft ställningen 6-6 efter full tid. Väl i förlängningen tog Örebro extrapoängen efter avgörande av Marcus Ekengren.

— Det var lite dubbelt i snacket i omklädningsrummet efter matchen. Många tycker vi skulle haft tre poäng men samtidigt spelar Lindås korten rätt. De är bra utan press samtidigt som vi får all press på oss. Jag tycker vi ska vara glada för två poäng såsom matchen blev även om vi såklart gärna hade tagit tre. Det hände så mycket med underläge, vi kom ikapp och var allmänt svängig match. Men vi visar styrka igen och kan hämta upp underläge igen vilket är starkt, säger Örebros Markus Lindgjerdet.

Lindgjerdet gav Örebro ledningen redan efter drygt två minuter. Efter två perioder hade Lindås vänt matchen till 4-5 innan Örebro vände tillbaka. En svängig match på många sätt och två poäng som innebär att Örebro närmar sig Höllviken som bara ligger en poäng före ovanför strecket.

— Vi kommer ju närmare lagen ovanför så är det. Men vi måste bli bättre på att spela på ledning. Hade vi varit det hade det blivit tre poäng idag.

En stor del i att Örebro seger hade Markus Lindgjerdet som låg bakom det mesta som Örebro skapade. Lindgjerdet gjorde hela fyra mål och en assist av Örebro sju mål.

— Ja idag rullade det verkligen på. Det händer något med mig när eleverna kommer och stöttar och idag var det extra mycket barn. Det är svårt att sätta ord på det men jag hamnar i ett momentum och det flyter bara på, säger Lindgjerdet.

För de som varit på plats Idrottshuset i Örebro under säsongen eller för den delen följt sändningarna har sett en klack av barn som både syns och hörs när de stöttar Örebro. En klack som betyder mycket för Lindgjerdet då de till stor del består av hans elever från Sörbyängsskolan där han varit lärare för en klass i 2,5 år.

— De är fantastiska och det gör så mycket när man kan koppla av från innebandyn och vara lärare för dem på jobbet. Det ger så mycket energi och sedan är de här och stöttar under matchen och hörs väldigt mycket. De lyfter mig verkligen.

IBF Örebro

Foto: Per Wiklund

Hur mycket innebandy blir det i skolan? 

— Det blir inte så mycket innebandysnack under lektionerna men på rasterna kan det bli en del. Men det är de själva som vill det och det är kul att stå och kolla och vara med när de lirar. Det blir alltid en del målgester och de försöker få mig att göra en del. Det blir spännande att se på highlights vad jag lyckades få ihop idag.

Förutom att lyfta Lindgjerdets spel på planen har eleverna alltså inverkan påmålgesterna. Fyra mål innebar flera målgester framför klacken.

— Det är ju någon Fortnitedans som de pratar mycket om som de fått mig att försöka göra. De är grymma på att lära mig och jag försöker göra mitt bästa för att visa upp det och ge tillbaka när de kommer och kollar. Förhoppningsvis blir det mer framöver.

Hur viktiga är de för dig? 

— Det ger väldigt mycket när de kommer till hallen. Idag var det dessutom många fler barn där också och deras föräldrar. Det är så äkta och de är där för att de själva tycker det är kul. De skapar bra ljud i hallen och hejar på vilket lyfter både mig och laget. Det är bara säga stort tack till de som hejar. Det var ju fritt inträde idag också så förhoppningsvis kommer de som var nya idag fler gången. Vi behöver den hjälpen vi kan få.

Stödet blir viktigt för att Örebro ska lyckas hålla sig kvar. Nu hoppas Lindgjerdet fler haka på i kampen om nytt kontrakt.

— Fler av den vanliga publiken borde ta rygg på dem och köra också. Det hjälper väldigt mycket, avslutar Lindgjerdet.

TV: Se alla mål från matchen här 

Markus Lindgjerdet, IBF Örebro

Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar