Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

15:e raka trots manfall: ”Jag är grymt imponerad”

Trots skador och sjukdomar - Storvreta förlänger vinstsviten ytterligare.

Storvreta har haft det tufft efter VM med flera skador och sjukdomar som ställt till det för laget. Inför matchen mot Pixbo Wallenstam, det enda lag förutom Falun som Storvreta inte vunnit mot under fullt tid saknades både Alexander Rudd som är fortsatt sjuk och Filip Stenmark som fått en lättare bristning. I den första perioden fick även Valdemar Ahlroth utgå med en stukning och det var ett Storvreta med manfall som i andra perioden vände underläge 0-2 till ledning 5-2 på fem minuter.

— Vi var ganska hårda i omklädningsrummet, både vi i ledarstaben och spelarna. Vi var inte nöjda med vår första period och det kändes avslaget där vi inte tände till alls. Det är jätteskönt att vi höjer oss rejält i andra. I det läget handlar det inte om några pilar och streck utan vi behövde tända till och vinna dueller vilket vi också gör, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk.

Efter en sen reducering av Pixbos Gustav Fritzell och mål av Daniel Calebsson kunde Storvreta efter det återigen gå ifrån till en ledning med med 7-4 med bara fyra minuter kvar av tredje perioden. Slutminuterna skulle dock bli dramatiska när Pixbo med en minut kvar reducerade till 6-7.

— Det är ändå bra för oss. Vi har inte tränat så mycket på spel 5 mot 6 och Pixbo är ju skitduktiga bra på det. Vi får mycket med oss här att analysera och ta med oss framåt.

Till slut vinner Storvreta matchen med 9-6 vilket innebär att laget nu vunnit under ordinarie tid mot samtliga lag i ligan. ‘

— Det var skönt att få med det också. Det känns viktigt för oss att visa att vi är starka mot alla lag även om spelet inte sitter fullt ut. Nu har har vi plusstatistik mot alla med oss framöver vilket är en bra känsla.

Segern var dessutom 15:e raka i ligan och Storvreta förlänger sin vinstsvit trots manfall och en tuff period den senaste månaden.

— Det är ju en morot för oss att förlänga den här sviten och ett bra kvitto på att vi hittar vägar att vinna. Samtidigt ska vi inte glömma bort att huvudsaken vi jobbar med är att vi ska bli bättre och utvecklas hela tiden.

Storvreta fortsätter alltså att vinna samtidigt som laget återkommer till att det finns mer att ge spelmässigt.

— Jag tror helt ärligt att det kommer vara så här ett tag till och även om vi spelar jättebra så kommer vi alltid prata om att bli bättre. Det är en av framgångsfaktorerna för oss också. Men både ledare och spelare ska ha beröm för att vi klarar av att fortsätta vinna trots att vi har sjukdomar och skador som ställer till det gör oss. Jag är grymt imponerad av alla i gänget, säger Harnesk.

Skadeläget på Valdemar Ahlroth var efter matchen fortsatt osäkert. Det första beskedet som gavs var att det i vilket fall inte var en lika allvarlig stukning såsom i slutet på förra säsongen vilken då höll honom borta från spel under en längre period.

TV: Se målen från matchen här

TV: Highlights Pixbo Wallenstam-Storvreta

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar