Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Efter två förluster: ”Viktig seger på flera sätt”

Två förluster fick räcka - Falun vinnare igen efter avgörande i förlängning.

Falun åkte till bortamatchen mot Dalen med två raka förluster i bagaget och även två förluster under säsongen mot just Dalen. Hem tillbaka från Umeå tog laget i vilket fall med sig två poäng efter avgörande i förlängning.

— En viktig seger på flera sätt. Dels efter våra två raka förlusten men så hade vi ju även två förluster mot Dalen den här säsongen också. Vi hade gärna tagit tre poäng men psykologiskt viktigt absolut att få en vinst i det här läget, säger Faluns Casper Backby.

Casper Backby och hans femma gjorde en bra match och låg bakom tre av lagets fem mål. Backby kvitterade själv till 2-2 och spelade fram Adam Colling till avgörandet i förlängningen.

— Jag ser att Colling går mot mål och vi hade en liknande situation tidigare i matchen då hann han inte fram riktigt. Nu ser jag att han går igen och jag slår den lite på chans då jag vet att den går ner i hörnet annars. Men han får dit det vilket var väldigt skönt.

TV: Se Collings avgörande mål här 

Vad säger du om matchen? 

— Det är lite upp och ner och high chaparal idag. Vi har lägen att göra 3-4 mål till, framförallt i min femma som vi inte tar till vara på. Men vi får ta med oss att vi i alla fall tar två poäng idag i en svårt bortamatch som Dalen är.

Spelmässig förbättring? 

— Det ska vi väl ändå säga att det varit lite käppar i hjulet och vi spelar inte riktigt som vi vill. Inför tredje perioden idag så sa vi till varandra att vi skulle grisa lite mer för att få med oss poäng. Det gör vi väl helt okej och just att vi får med oss en seger får vi väl se som ett steg framåt. Vi spelar oss även till flera bra lägen mot Dalen som är svåra vilket är en förbättring.

Noterbart är att Falun sköt 41 skott mot landslagsmålvakten Måns Parsjö-Tegnér. Att skjuta mycket var dock inget som de hade pratat extra om inför.

— Nja inget extra idag. Det känns som vi skjutit väldigt de senaste matcherna och det är väl ett tecken på att vi trycker på. Men det studsar inte med oss och vi har kanske lite oskärpa och jag själv hade några bra lägen. Vi får väl träna lite extra på det ny under uppehållet.

TV: Se målen från matchen här 

Olyckligt för Falun dock var att Omar Aldeeb fick utgå med en fotskada. Det är i nuläget oklart hur allvarlig skadan är.

TV: Se situationen där Aldeeb skadar sig här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar