Foto: Per Wiklund
Landslag

3 återbud till Finnkampen – debutant en av ersättarna

Tre återbud till Finnkampen - här är spelarna som ersätter.

Mikael Hill har fått ytterligare återbud till Finnkampen den 2:a februari. Sedan tidigare har Alexander Galante Carlström tackat nej på grund av skada och nu meddelar Svenska Innebandyförbundet att även Växjös duo Markus Jonsson och Niklas Ramirez, samt Storvretas Albin Sjögren, tvingas tacka nej. Ersätter gör Mattias Samuelsson (Storvreta),  Johannes Wilhelmsson (Höllviken) och debutanten Simon Berg (Falun). 

— Simon fanns med in i det sista när vi satte truppen. När det blev återbud på backsidan blev han högaktuell. Han har varit väldigt lovande i många år, sedan U19-landslagstiden och när han kom till Falun. Han spelar med pondus i försvar och anfall och börjar mer och mer närma sig en nivå där han är en komplett back, säger förbundskapten Mikael Hill.

Forwarden Johannes Wilhelmsson som kallades in till VM-truppen efter återbud från Johannes Larsson förväntas få mer asvar nu.

— Johannes tillhör kategorin som får lite mer ansvar nu. Han har en bra säsong bakom sig och har producerat poäng i en rask takt. Han är väldigt avgörande för Höllviken, kanske en av de spelarna i ligan som enskilt betyder mest för sitt lag.

Den trejde ersättaren är mesta landslagsmannen Mattias Samuelsson.

— Tanken är att den är truppen ska bestå av tre delar. Det är vår minivariant av en januariturné där vi skulle ha en liten stomme som skulle bidra med rutin, en liten större grupp som har varit med en del som skulle få mer ansvar, och en grupp helt nya spelare. Nu har vi tappat några av de som har haft mycket erfarenhet, därför blir Mattias Samuelsson aktuell igen, säger förbundskapten Mikael Hill.

 

Herrlandslagets trupp till Finnkampen:

Målvakter

Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen
Jonathan Edling, FC Helsingborg

Utespelare
Omar Aldeeb, IBF Falun
Gustav Fritzell, Pixbo Wallenstam IBK
Kim Ganevik, Mullsjö AIS
Linus Holmgren, IBK Dalen
Oskar Hovlund, Linköping IBK
Emil Johansson, IBF Falun
Simon Berg, IBF Falun*
Oskar Malmgren, Mullsjö AIS
Emil Nilsen, Jönköpings IK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK*
Simon Palmén, Linköping IBK
Johan Samuelsson, IBF Falun
Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF
Anton Vestlund, Mullsjö AIS
Otto Weidman, Jönköpings IK

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar