Foto: Per Wiklund
Lindås IBK

Tredje derbysegern – närmar sig slutspelsplats

Tredje derbyt och tredje segern - Pixbo Wallenstam bäst i Göteborg.

Tre Göteborgsderby och tre segrar för Pixbo Wallenstam som visar att de är fortsatt bäst i stan. Pixbo som gick ifrån till ledning med 4-2 efter två perioder som inte bjöd på något högt tempo.

— Det är väldigt lågt tempo. Lindås vill ju dra ner på tempot och vi kan ju inte pressa bakom deras mål. Eller ja vi kan ju men vi men vi leder ju matchen så det är upp till dem att anfall, sa Pixbos Daniel Galebsson i Eurosports sändning efter två perioder.

I den tredje perioden fick Pixbo Wallenstam ett tidigt mål till 5-2 innan Tim Wiklund reducerade för Lindås Rasta.

— Vi blev kanske lite för trygga egentligen. Men det blir svårt. Det är en derbymatch med mycket känslor och de vill väldigt mycket också. Skönt att vi håller ut, sa Pixbos Axel Larson efter matchen.

Med drygt två minuter kvar av matchen reducerade Lindås Rasta ytterligare och skapade spänning i slutminuterna.

— Det känns ändå som att vi har kontroll på läget om jag ska vara ärlig. Vi lyckas hålla bollen när de tar målvakten och gör det bra.

Segern var Pixbo Wallenstams tredje derbyseger den här säsongen och de fortsätter alltså visa att de är bäst i Göteborg.

— Framförallt är vi ett bättre innebandylag och det var vi även idag. Jäkligt skönt att vinna alla tre derbyn den här säsongen. Idag tycker jag att vi gör en helt okej match.

Vinsten ger även viktiga poäng för det Pixbo som därmed närmar sig slutspelsplats igen. Efter 21 spelade matcher har laget 34 poäng, bara en poäng bakom Dalen på sista slutspelsplats som dessutom har en match mer spelad.

 

 

— Det var väldigt viktigt. Vi behövde verkligen det här och det var kanske inte den snyggaste segern men det var väldigt viktiga poäng, säger Larson.

TV: Se målen från derbyt här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar