Foto: Per Wiklund
Landslag

Sverige klara för VM

Sverige klara för VM - vann klart över Norge.

Efter gårdagens 61-0 seger över Frankrike fick Sverige en något tuffare match mot nionde rankade Norge i andra matchen i VM-kvalet.

— Jag tycker vi trummar på bra. Det var lite tuffare motstånd idag än igår vilket var bra. Vi följer vår plan bra och håller ett bra bolltempo under hela matchen. Det var kul med lite bättre motstånd som gjorde det bra och spelade mer aggressivt. Norge kämpade bra i 60 minuter, säger Natalie Hjertberg.

Efter den första perioden ledde Sverige med 4-1. En ledning som utökades till 9-1 efter två perioden. I slutet av matchen tröttnade dock Norge mer och mer och de sista fyra minuterna gjorde Sverige fyra mål till slutresultatet 17-1.

— De stod upp riktigt bra, vi var inte riktigt på tårna i början av matchen. Vi behövde en stund på oss att komma upp i nivå, säger Emelie Wibron efter matchen.

Sverige passade även på att göra några riktigt fina mål. Passningen bakom ryggen av Ellen Rasmussen till Sofia Joelsson var ett riktig delikatess.

TV: Se Rasmussens assist bakom ryggen här 

När Sverige igår gjorde hela 61 mål i matchen mot Frankrike gjorde alla debuterande utespelare mål förutom Natalie Hjertberg. Mot Norge gjordes hennes första a-landslagsmål.

— Skönt att sätta den. Jag sköt ju en del igår men det ville sig inte riktigt då. Kul att den gick in idag, säger Hjertberg.

TV: Se Natalie Hjertbergs första a-landslagsmål här 

Segern innebär att Sverige är klara för VM i Schweiz i december.

— Det är klart att det (avancemanget till VM) var det stora målet. Vi vill passa på att få ut mer av matcher och träningar också. Men jättekul att vi är klara, säger Emelie Wibron.

Oroväckande för Sveriges del var dock att backen Isabell Krantz utgick fotskadad. Hur allvarlig skadan är i nuläget oklart.

TV: Isabell Krantz fotskadad 

Imorgon fredag avslutar Sverige VM-kvalet med match mot tionde rankade Danmark klockan 18:00.

TV: Se matchen i efterhand här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar