Foto: Salibandy.fi
Landslag

Fyra av Wettergren i ny storseger

Ny storseger över Finland - fyra mål av Wettergren.

U19-herrlandslaget är på plats i Finland för att spela två matchen mot Finland. Två matcher som är genrep inför VM i Kanada som spelas i början av mig.

— Vi la en bra grund när vi träffades i Uppsala i höstas. Vi vill ta med oss den grunden och faktiskt även addera lite nya saker. Vi kände inte att vi åkte därifrån och var nöjda. Vi kände att vi ville bygga det här ännu starkare. Det är det vi satsar på, sa förbundskapten Markus Puskala inför Finnkampen.

Då i Uppsala avslutade Sverige med att vinna över Finland med 10-4. När lagen idag möttes igen blev det ny storseger för Sverige. Redan efter den första perioden hade Sverige gått ifrån till ledning med 6-0. Till slut blev det seger med hela 11-2.

— Grabbarna gör en riktigt bra prestation idag och vi är på rätt väg med vårt spel. Vi har fått ihop något riktigt bra och intressant tillsammans med de här grabbarna. Under dagens match visar vi att vi är trygga i vårt låga försvarsspel, men grabbarna visar även att de tagit kliv till att försvara över hela planen, säger Puskala i ett pressmeddelande.

Av Sveriges 11 mål gjorde Malte Lundmark. Debutanterna William Almlöf och Fabian Lindbak gjorde även sina första landslagsmål. Bästa målskytt var Victor Wettergren som gjorde hela fyra mål.

— Vi spelar riktigt bra idag och följer vår matchplan väldigt väl. Det gäller att vi forsätter med den kämparglöd vi har och förvaltar den talang vi besitter, säger Wettergren.

Imorgon lördag väntar returmöte mot Finland.

TV: Se målen från matchen här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar