Foto: Per Wiklund
Landslag

Sverige avslutade med ny storseger: ”Vi fick skäll”

91-2 i målskillnad i VM-kvalet. Sverige avslutade med seger över Danmark.

61-0 mot Frankrike, 17-1 mot Norge och avslutande seger över Danmark med 13-1 i VM-kvalet. Mot Danmark hade Sverige dock bara ledningen med 1-0 efter den första perioden.

— Danmark ska ha en stor eloge, de täckte otroligt många skott och slet hela tiden. Det var en trög start från början för hela laget. Vi fick skäll med rätta och vi höjde oss allihopa, säger Cornelia Fjellstedt i ett pressmeddelande.

Sverige gick sedan ifrån och gjorde sex mål i den andra perioden fram till 7-0. Ett av målen gjordes av Klara Molin.

— Vi var inte riktigt på tå i försvarsspelet, vi satte oss själva och varandra lite i skiten. Men vi snäppade upp det i andra och tredje perioden, säger Klara Molin.

I den tredje perioden fortsatta målskytte fram till 13-1. Två av målen gjordes av Stina Ander som därmed fullbordade ett hattrick. Det tredje målet var dessutom ett snyggt volleymål.

— Jag tror vi hade varit inne ganska länge. Wibron har bollen bakom kassen och slänger in den mot mål. Den tar på något klubba och studsar upp och jag chansar på volley och den gick in, säger Ander om målet.

TV: Se Stina Anders hattrick här 

För Stina Ander har VM-kvalet varit debut i damlandslaget.

— Det har varit väldigt roligt att vara här. Sedan har det inte varit det bästa motståndet och det var varit ganska svårt att försöka leverera. Men jag tycker ändå jag har gjort en helt okej turnering.

Redan efter matchen mot Norge var Sverige klara för VM i Schweiz i december. På tre matcher lyckades Sverige få målskillnaden 91-2. Trots Sveriges överlägsenhet så är VM-kvalet nyttigt för landslaget.

— Man kan inte tro det, men det (VM-kvalet) har varit väldigt lärorikt. Vi har inte spelat så mycket försvarsspel, men mycket mål är alltid kul och vi har spelat ihop femmor och laget. Det har varit jättebra, säger Cornelia Fjellstedt.

Lottningen av grupper till VM i Schweiz sker i mitten på februari.

av6i8138

Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar