Foto: Salibandy.fi
Landslag

Weidman målskytt i debuten: ”Klart det blir extra speciellt”

Första matchen efter VM - då gjorde debutanten Otto Weidman sitt första a-landslagsmål.

Första matchen efter VM när herrlandslaget mötte Finland i Finnkampen. Två landslag som båda testa många nya spelare. Då klev Sverige ifrån och vann med 5-3

— Skönt med seger. För egen del kändes det lite till och från. Vi går minus ett i min femma och jag är lite missnöjd med ena målet. Det är i min zon som det målet görs. Men det var en okej insats och kul att vi vinner, säger debutanten Otto Weidman.

Sverige skaffade sig en 2-0 ledning efter den första perioden efter att Emil Johansson gjort mål i periodens sista minut. I den andra gick Sverige ifrån till ledning med 4-1.

— Vi kommer ut bra och tar tag i spelet med boll direkt där vi försöker ha långa anfall. Det tycker jag att vi lyckas bra med i första perioden där mycket var bra. I andra kommer de tillbaka lite men vi kan gå ifrån till 4-1. Då tycker jag att vi slappnar av lite i tredje och det är lite onödigt att de kommer ikapp. Det blir ju lite match av det i slutet men även när de tar ut målvakten så tycker jag att det känns ganska tryggt.

35 minuter och 19 sekunder in i a-landslagsdebuten fick Otto Weidman även göra sitt första a-landslagsmål.

— Det är Nielsen som vinner bollen fint i hörnet. Han spelar sarg till Holmgren och jag kallar på den och får ett fint instick. Sedan var det bara gata fram och målvakten kommer ut ganska bra så jag får dra och lätta den över händerna. Skönt att sätta den då jag inte tycker det var hög klubba på det vi fick bortdömt där de gjorde mål typ 10 sekunder efter.

Speciellt att göra mål i debuten? 

— Det är alltid kul att göra mål och klart det blir extra speciellt att göra det i landslaget och dessutom i debuten. I en debut kan det inte bli så mycket bättre, ja det skulle väl var ett hattrick då.

Finland reducerade två gånger om innan Johan Samuelsson gjorde matchen sista mål, mycket fint framspelad av Emil Johansson. Förbundskapten Mikael Hill var nöjd med både segern och det spelmässiga.

– Långa stunder tycker jag att vi spelar smart med bollen och håller dem borta från bollen, vilket var ett utav våra mål inför den här matchen. Jag är väldigt nöjd med hur hela laget genomför matchen. Idag fokuserade vi på vissa utvalda delar både spelmässigt och attitydsmässigt, vilket jag tyckte betalade sig bra på planen, säger Hill i ett pressmeddelande.

När Weidman blev uttagen förväntade han sig att få känna på det internationella spelet.

— Jag förväntar mig ett sjukt högt tempo till att börja med och den internationella innebandyn. Nu blir det mot ett Finland som kanske även de har några nya spelare. Det blir säkert en rolig innebandy och jag får chans att se vad jag går för på internationell nivå och träffa ett härligt gäng med många härliga innebandyspelare. För min del kommer jag också göra allt för att suga åt mig så mycket kunskap jag kan från ledarstaben.

Förväntningar som uppfyllts under de två dagarna i Finland.

— Man märker att det det innebandymässigt handlar om små detaljer på den här nivån. Alla är ju väldigt duktiga innebandyspelare här och de små detaljerna i spelet blir helt avgörande. Förutom det har det varit en go grupp att komma in i. Alla är väldigt omhändertagande och de har pratat alla är här av en anledning där vi ska ta för oss oavsett om vi har noll eller hundra landskamper. Det är en väldigt skön grupp att komma in i.

Förutom Otto Weidman så gjorde båda debutanterna Simon Berg och Linus Holmgren sina första poäng i a-landslaget. Båda gjorde varsin assist och på backplats gjorde både Emil Nilsen och Oskar Malmgren en bra matchen. Den sjätte debutanten Simon Götz blev inbytt efter halva matchen.

TV: Se Weidmans mål och övriga från matchen här 

46908491672_55a4dba1f2_k

Foto: Salibandy.fi

TV: Highlights Finland-Sverige

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar