Foto: Per Wiklund
IBF Göteborg Dam

Göteborgsklubbarna enade – väljer utbrytarligan

Klubbarna från Göteborgsområdet är enade - de anmäler sig till Premier Floorball League.

De tre klubbarna Pixbo Wallenstam, Lindås Rasta och IBK Göteborg är enade. Samtliga väljer spel i utbrytarligan Premier Floorball League nästa säsong istället för förbundets  Svenska Superligan. .

— I grunden handlar det om att vi klubbar anser att vi bedriver en fantastiskt sport som har större utvecklingspotential än förbundet har lyckats generera. Vi vill därför vara med och bidra med den kunskap klubbarna besitter. Det finns ett stort engagemang att vilja stärka sporten och ligan, säger Åsa Kalentun, ordförande i Lindås Rasta IBK i ett pressmeddelande.

Konflikten som lett till att den nya ligan skapats har sin grund i en oenighet om vem som ska få sälja de rättigheter som är kopplat till högstaligan. Parterna har inte kommit överens då elitklubbarna vill ha full rådighet och förbundet vill inte ge detta.

— Vi har ett ansvar mot svensk innebandy att skapa ekonomiska förutsättningar för såväl bredd- som elitidrott. PFL och möjligheten till rådighet avseende rättigheterna ger svensk innebandy en rättvis chans att utvecklas långsiktigt och ansvarsfullt, säger Fredrik Löfgren, ordförande Pixbo Wallenstam.

Den nya ligan Premier Floorball League bildades i fredags och kommer finns från och med nästa säsong.

— Vår ambition och vilja har hela tiden varit att göra denna transformation tillsammans med förbundet. Att den nya ligan ligger utanför förbundet är olyckligt för svensk innebandy, säger Niklas Sjöström ordförande IBK Göteborg.

 LÄS MER: Här är de anmälda lagen till utbrytarligan 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar