Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

KLART: Lagen som anmält sig till utbrytarligan

Premier Floorball League startas - här är lagen som anmält sig till utbrytarligan.

Igår gick anmälningstiden för utbrytarligan Premier Floorball League ut och intresset har varit stort för att ansluta till den utbrytarliga som elitföreningarna har skapat. På herrsidan har 12 lag anmält sig och på damsidan är det 11 lag som valt att ansluta sig till Premier Floorball League.

— Det är en stor dag, historisk skulle jag säga, kommenterade PFL General Manager Anders Murman till Eurosport under fredagen.

De lag som inte har anmält sig är Växjö, Helsingborg och IKSU som meddelade att de kommer fortsätta spela i SSL. Där till finns Endre, KAIS mora och Västerås Rönnby som fortfarande velar mellan alternativen. Samtidigt som sista anmälning gick ut för Premier Floorball League meddelade Svenska Innebandyförbundet att de förlängt anmälan för nästa säsongs SSL från den 10:e februari till den 15:e. Anledningen är att förbundet bjuder in till ett möte på onsdag. Västerås Rönnby har meddelat att de vill lyssna in det mötet innan beslut. Dörren till förbundet är dock inte stängt i och med att den nya ligan startas.

— Vi har Sveriges bästa föreningar bakom oss och den innebandyelit som finns i världens i att få till en egen liga. Den startar vi idag (lsä igår) med eller utan förbundet. Vi har aldrig och kommer aldrig stänga dörren till förbundet. Vi har stort intresse av att kunna göra upp i frågor som upp och nedflyttning, landslagsfrågor, licenser och dopingfrågor. Alla sådana frågor har alla andra sporter gjort om med sina förbund när de gått igenom liknande processer, säger Murman.

Klart och bestämt är i vilket fall att det från och med nästa säsong kommer bli Premier Floorball League.

— Vi har ett eget varumärke, en egen produkt och en egen liga. Det kommer vi köra på och vi startar i september.

Eventuellt kommer det bli fler lag än de som har anmält sig. Det finns ett intresse från klubbar i allsvenskan.

— Det vi kommer göra nu framöver för det är att sätta upp kriterier och en kommitté med de som anmält sig. De får vara med att sätta upp kriterierna för vilka av de övriga som ansökt som ska vara med. Där kan ekomiska aspekter, tradition och sportslig status kunna vara delar som kommer bedömas. Vi skulle även kunna anordna ett kval. Men alla de delar får bli ett arbete vi börja sätta i nästa vecka när vi först vet exakt hur många som anmäler sig, kommenterade Murman under torsdagskvällen.

LÄS MER: Förbundet bjuder in till nytt möte 

LÄS MER: IFF oroande över konflikten 

LÄS MER: Konflikten låst – förbundets krav till förhandling 

Lagen som anmält sig till Premier Floorball League

Dam
IK Sirius FBC
Täby FC
Pixbo Wallenstam IBK
Malmö FBC
IBK Dalen
Karlstad IBF
Örnsköldsvik IB
Warberg IC
IBK Göteborg
Jönköpings IK

Herr
Lindås Rasta IBK
Storvreta IBK
IBF Falun
IBF Örebro
Jönköpings IK
Höllvikens IBF
IBK Dalen
Mullsjö AIS
IK Sirius IBK
Pixbo Wallenstam IBK
FBC Kalmarsund
Linköping IBK

Ännu ej bestämt sig
Västerås Rönnby (avvaktar beslut till efter mötet på måndag)
Endre IF
KAIS Mora

SSL Herr
Växjö IBK
FC Helsingborg

SSL Dam
IKSU

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar