Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Förbundet flyttar datumet – bjuder in till möte

Datumet för sista anmälan till SSL framflyttat.

Efter att Svenska Innebandyförbundet och elitföreningarnas intresseorganisation Föreningen SSL inte kommit överens om avtalet för rättigheter kopplat till SSL flyttade SIBF anmälningsdatumet för att anmäla sig till nästa säsongs SSL till den 31/1. Anledningen till flytten är att SIBF behöver veta vilka lag som planerar att spela i SSL nästa säsong och vilka som väljer att spela i den utbrytarliga som FSSL arbetet fram efter att förhandlingarna fallerade i december.

— Det är en naturlig effekt och konsekvens av läget. Vi behöver nu med framförhållning börja planera för kommande säsong och veta vilka lag som vill vara med och spela i förbundets serier. Detta för att också i god tid ställa frågor till andra föreningar som står för uppflyttning. Det handlar också egentligen om att kunna värdera playoff och liknande i slutet av säsongen. Det är nödvändigt för oss att flytta den för att vi ska kunna ha en fungerande verksamhet kommande säsong, har Magnus Nilsson arrangemangs- och tävlingschef på SIBF tidigare kommenterat.

Den 31:a januari hade endast 1 herrlag och 4 damlag anmält sig. Övriga lag fick då en påminnelsetid till den 10:e februari, alltså nu på söndag för att anmäla sig. Nu meddelar SIBF på sin hemsida  att datum för sista anmälan flyttas fram till den 15:e februari. Anledningen är att de kallar till ett nytt möte:

”Svenska Innebandyförbundet har bjudit SSL-föreningarna till ett nytt fysiskt möte, på Arlanda onsdagen den 13 februari klockan 17.00.

Eftersom det har uppstått ett stort intresse att delta vid mötet har Svenska Innebandyförbundet beslutat att flytta sista dag för anmälan till Svenska Superligan till fredagen den 15 februari.

Svenska Innebandyförbundet vill fortsatt att föreningarna ska anmäla sig till att spela i SSL 2019/20.”

*artikeln uppdateras.

LÄS MER: Utbrytarliga närmar sig: ”Fått muntligt ja” 

LÄS MER: Osäkert namn för nya ligan 

LÄS MER: IFF oroande över konflikten 

LÄS MER: Konflikten helt låst – förbundets krav för att öppna förhandling 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar