Foto: Per Wiklund
Övrigt

Utbrytarliga närmar sig beslut: ”Fått muntligt ja”

Tillräckligt många SSL-lag har redan muntligt sagt ja för att starta en ny liga.

Inget beslut om en utbrytarliga är ännu taget och senast vid klockan 17:00 idag fredag ska de nuvarande SSL-föreningar ge besked om de vill anmäla sig till FSSL:s utbrytarliga. Då vet Föreningen SSL hur många lag som vill vara med i den nya ligan. Under torsdagskvällen hade FSSL redan fått in tillräckligt många muntliga JA för att starta en ny liga. Minst 9 herrlag och 9 damlag fanns som internt krav för att starta en ny liga har det ansökta namnet Premier Floorball League.

— Formellt i inskickade anmälningar har vi inte nått upp till 9+9 ännu. Men vi har fått muntligt ja för att nå det och skapa ligan. Formellt har vi 7 anmälda damlag och 8 anmälda herrlag. Utöver det har vi fått muntligt ja från 2 herr och 2 dam. Sedan har vi positivt från men som behöver få mer tid från 3 damlag och .2 herrlag. Så får vi maximalt utfall så når vi kanske 12 lag i varje liga, säger Anders Murman, General Manager för PFL under torsdagskvällen.

Utöver ovanstående har de dessutom fått in flera spontanansökningar.

— Vi har fått många spontanansökningar också. En del är från klubbar som idag har ett lag i högstaligan som ansökt om att få med det andra laget. Det är även en del allsvenska klubbar som inte varit med på våra möten som visat intresse ändå.

Hur kommer dessa ansökningar bedömas? 

— Det vi kommer göra nu framöver för det är att sätta upp kriterier och en kommitté med de som anmält sig. De får vara med att sätta upp kriterierna för vilka av de övriga som ansökt som ska vara med. Där kan ekomiska aspekter, tradition och sportslig status kunna vara delar som kommer bedömas. Vi skulle även kunna anordna ett kval. Men alla de delar får bli ett arbete vi börja sätta i nästa vecka när vi först vet exakt hur många som anmäler sig.

Hur känns det att ni en dag innan deadline fått in så många anmälningar? 

— Det känns jättebra förstås. Vi skickade ut blanketten om anmälan i tisdags kväll och igår (onsdag) hade vi tre anmälda damklubbar. Att vi idag har fler varav några nyckelspelare som Västerås Rönnby är betydande. Att det så direkt kom in anmälningar från fler än de i referensgruppen känns ju väldigt bra. Det har ju i flera fall varit extra styrelsemöten och det har ju verkligen varit tvungen att gå i turbofart.

Kvartstår möjligheten att den nya ligan kan ske tillsammans med Svenska Innebandyförbundet? 

— Öppningen mot förbundet kvarstår. Vi vill ju att vi ska bli sams och komma överrens för ingå under förbundet. Men efter deras pressmöte i onsdag där Krister Azelius hade show så känns det hopplöst. Men från vår sida är vi helt öppna fortfarande att PFL skulle kunna vara del av förbundet.

LÄS MER: Osäkert kring namnet för nya ligan 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar