Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Höllviken: ”Har sökt och fått svar som vi känner oss trygga med”

Höllvikens styrelse informerar om valet att spela i Premier Floorball League.

Ett av de tolva herrlagen som valt att nästa säsong spela i Premier Floorball League är Höllvikens. Höllvikens styrelse informerade i helgen på föreningens hemsida om valet:

”Höllviken har till viss del varit aktiva i förhandlingarna men har framförallt följt dialogen nogsamt och löpande tagit del av argument och förslag från båda håll.

Då deadline för deltagande i såväl Premier Floorball League (PFL) som Svenska Superligan (SSL) varit satta till denna veckan så har vi haft flera extra insatta styrelsemöten där vi navigerat oss igenom alla uttalanden och all ny information som löpande kommit.

Vid mötena konstaterades att vi står bakom den kritik som FSSL framför till SIBF. Ett bättre arbete hade helt klart kunnat gjorts för att öka Svenska Superligans attraktionskraft. Vi anser också att förbundet har ett större ansvar att hantera situationen och att man tyvärr inte agerat på ett proffsigt och relationsskapande sätt gentemot FSSL”

Inför valet har Höllviken sökt svar på tre områden som varit avgörande:

  • RF-frågan kopplat till organisation, sanktion och relationen med kommunen
  • Organisation och funktioner för att PFL ska börja rulla
  • Ekonomi för att säkerställa ovan samt skapa förutsättningar för en framgångsrik liga och medlemmar

Höllviken har sökt och fått svar som vi känner oss trygga med gällande dessa och har därmed beslutat att anmäla oss till spel i PFL kommande säsong.

Vi vill förtydliga att vi helst velat se denna lösning inom förbundets regi men när detta inte ser ut att vara möjligt så finns det ingen annan lösning än att driva denna ligan tillsammans med alla andra föreningar utanför förbundets regi.

Styrelsen för Höllvikens Innebandy

LÄS MER: Lagen som anmält sig till Premier Floorball League

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar