Foto: Per Wiklund
IK Sirius IBK

Tredje derbysegern: ”Möter gärna Sirius i ett slutspel”

Tre derbyn och tre segrar - Tobias Gustafsson möter gärna Sirius i ett slutspel.

Seger för Storvreta med 8-4 i första derbyt, 7-6 i det andra och när säsongens tredje Uppsaladerby avgjordes inför drygt 2 100 åskådare i IFU Arena var det återigen serieledarna som vann. Denna gång efter ett att tagit kommandot efter spel 3 mot 3 i den andra perioden.

— Det är kul. Det blir ju an jäkla massa ytor och jag tror det passar oss rätt bra. Vi många duktiga spelar som är bra en mot en när man kliver upp och kör man man, säger Storvretas Tobias Gustafsson som blev målskytt i just spel 3 mot 3:

— Henke snappar upp ett snabbt frislag och jag gick lite utrymme i slottet att både sikte och ladda för en riktigt bra träff. Ett fint och viktigt mål.

Målet innebar 4-3 till Storvreta som gick ifrån till ledning 6-3 efter två perioder.

— Vi ryckte bra där. Men vi påminde oss inför sista hur de var senast i derbyt när vi tappade i tredje perioden. Vi ville inte åka på något liknande igen utan istället göra ett tidigt mål. Vi sätter ett tidigt och då tar vi död på all deras energi.

Efter två insläppta mål i slutsekunderna blev slutresultet 7-5 i en tredje derbyseger.

— En derbyvinst är en derbyvinst och det här var sjätte derbyt för mig. Det blir alltid tuffa matcher oavsett Sirius form och är svåra matcher. Nu hade de väldigt bra flow inför matchen men jag tycker vi lyckas kontrollera det bra.

Serieledarna Storvreta fortsätter därmed sin imponerande segersvit med 18 raka matcher och fortsatt serieledning. För Sirius det missade poäng i kampen om slutspelsplats. Ett slutspel som Gustafsson gärna ser att Sirius går till.

— Det är båda ja och nej. Det skulle ju bli tuffare matcher än mot något av de andra lagen däromkring i tabellen. De har ju verkligen allt att vinna i så fall. Men samtidigt så väger ju korta resor upp. Det suger rätt mycket energi att åka buss och där skulle vi spara energi om det blev Sirius. Personligen möter jag gärna Sirius i ett slutspel, avslutar Gustafsson.

TV: Se målen från derbyt här 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar