Foto: Per Wiklund
Lindås IBK

Roos leder Växjö: ”Han är för viktig för oss just nu”

4-4 efter två perioder - Växjö med knapp seger över jumbon Lindås Rasta.

Växjö som slåss om poängen för att ta en slutspelsplats vann planenligt mot jumbon Lindås Rasta. Det satt dock hårdare åt än förväntat då Växjö trots ett bra offensivt spel hade likaläge 4-4 efter två perioder. Det var även Lindås som gjorde första målet i den tredje perioden.

— Vi pratade om det i pausen att Lindås förmodligen hade något mål till i sig men att vi definitivt hade mer än fem kassar inom oss. Vi skapade mycket och kände att det skulle komma även om det såklart blir mindre tid ju längre matchen går. Vi ändrade om en del, flyttade upp Ramirez som forward och fick spela Victor Hansson mer än vad vi hade tänkt. Men vi gör det vi behöver och tar tre poäng, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Till slut vann Växjö med 8-5.

— Det är ju en match där man åker till Lindås för att man ska vinna. De är inte tillräckligt bra, har inte tillräckligt inställning och känslan är att de bara går och väntar på en plats i PFL. De bryr sig inte. Sedan har de spelkvalité på vissa spelare och det blir en svårare match för oss där vi bara måste vinna. Det blir lite ångestladdat på så vis. Men vi skapar oerhört mycket och när Johan Roos gör 7-5 är matchen vunnen. Johan är otroligt viktig för oss just nu.

Just lagkapten Johan Roos har de senaste matcherna varit den spelare som drivit sitt lag framåt och legat bakom många av de viktiga poäng som Växjö nu måste plocka i det jämna tabelläget.

— Han är för viktigt för oss just nu. Han driver oss både på och utanför planen och han får vara sig själv fullt ut. Det är häftigt att se Johan just nu. Men han är för ensam. Fler behöver ta vid, ta över och ta med. Vi behöver göra detta ihop och fler måste steppa in. Nu kunde vi vila några spelare idag vilket var bra och förhoppningsvis kan vi höja oss när vi blir hela och friska.

De tre poängen som togs var viktiga då Dalen, Linköping och Pixbo Wallenstam vann sina matcher. Nu återstår sex matcher av serien och Växjö ligger på sjätte plats, tre poäng före Kalmarsund som innehar sista slutspelsplats. Därefter jagar Sirius och Jönköping med en match mindre spelat

Är du orolig över att missa slutspelsplatsen? 

— Jag känner att gör vi det vi ska så finns det inget snack om att vi klarar det. Får vi vara hela och frisk dessutom så kommer vi bli livsfarliga i ett slutspel. Men blir vi inte hela och friska, fortsätter slå bort bollar och inte gör det vi ska, då är slutspelet definitivt i fara.

I matchen mot Lindås blev både Karl-Johan Ahlroth och Samuel Folkesson Algman liggandes med smärtor i ansikten efter att fått eftersvingen vid skott i ansiktet. Karl-Johan Ahlroth kunde fortsätta matchen och göra två mål. För Samuel Folkesson Algman där klubban gick av mot hans ansikte gick det värre och han fick utgå.

— Båda framtänderna blev avslagna och han spräckte ögonbrynet. Han är på väg till akuttandläkaren. Men det är båda framtänderna där den ena knäcktes på mitten och den andra en tredjedel. Han spräckte även ögonbrynet, berättar Växjös tränare Niklas Nordén efter matchen.

TV: Se otäcka situationen där klubban går av mot ansiktet: ”Fick åka till akuttandläkaren” 

TV: Se målen från matchen här

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar