Foto: Per Wiklund
Höllvikens IBF

Örebro åker ur SSL: ”En tung och jobbig säsong”

Förlusten mot Höllviken blev spiken i kistan - Örebro åker ur Svenska Superligan.

Det fanns en teoretisk chans att Örebro skulle hålla sig kvar i SSL. Då hade det krävts seger i samtliga återstående matcher samt att Höllviken skulle förlora sina matcher. I mötet lagen emellan under söndagseftermiddagen förlorade Örebro med 5-8 och det blev helt klart att laget åker ur SSL.

— Vi har ju insett att det varit på gång och att vi hade en svårt uppgift nu på slutet. Det här är verkligen en besvikelse. Man siktar ju alltid mot att göra en bättre säsong än den förra både som person och för laget men denna säsongen har varit det motsatta. Det har varit tungt på många sätt, säger lagkapten Simon Jirebeck.

Med tre matcher kvar av ligaspelet kan Örebro räkna in 14 poäng, 135 gjorda mål och hela 249 insläppa. Jirebeck påtalar att han inte letar ursäkter men att det varit en jobbig säsong på många sätt.

— Hela säsongen har varit en tung och jobbig säsong för oss. Nu på slutet har vi haft en väldigt dålig trend men hela säsongen har inte varit bra. Det är inte mot Höllviken som vi åker ur. Vi har från början haft en tunn trupp och sedan har vi fått mycket skador och sjukdomar som gjort att vi nästan aldrig haft hela laget tillgängligt.

Går det att hitta några tydliga orsaker? 

— Det är ju flera orsaker och först och främst går det inte att komma ifrån att vi inte tagit tillräckligt med poäng, så är det ju. Orsaker för det kan säkerligen vara flera och det är något vi får utvärdera såklart. Det började väl redan efter förra säsongen när vi tappade några rutinerade namn och hade fler spelare ut än vad vi fick in. Lägg där till att vi har haft lite folk på träningar, en tunn och orutinerad trupp, assisterande tränare som lämnat mitt i säsongen och så vidare. Känslan har varit att vi fått starta om hela tiden.

Till och från under säsongen har den redan tunna truppen varit ännu tunnare vilket har spelet en stor roll även för prestationen på matcher.

— Det är inte den mest bidragande orsaken men klart det spelar in. Tempot och vad vi gör på träningar spelar ju in på matcherna och kan vi inte träna ordentligt så blir det svårt. Vi har ju till exempel släppt in en jäkla massa mål och får vi inte träna ordentligt försvar på träning så blir det svårt på match. Men det är inte lätt att sätta fingret på en sak.

Har ni fått rätt förutsättningar från föreningen för att hålla er kvar? 

— Nej vi har inte det. Sedan jag kom till Örebro så har vi hela tiden tagit ett steg i rätt riktning både som lag och förening. Men i år har det varit ett steg bakåt på flera delar vad gäller förutsättningar. Det är väl något som föreningen och vi i truppen får utvärdera ordentligt för det är inte bra att vi har gått bakåt.

Hur ser du på sista tre matcherna? 

— Vi vill ju avsluta bra ändå såklart och nu var vi ju i stort sett full trupp idag så vi kunde gå på tre femmor. Det gör stor skillnad. Vi gör mer rätt nu än vad vi gjorde för några matcher sedan och förhoppningsvis kan vi få med oss en seger innan säsongen är slut. Det vore skönt för självförtroendet om inte annat.

Örebro som i år spelar sin andra säsong i SSL har kvar att möta Helsingborg, Växjö och Jönköping innan säsongen är slut.

TV: Se målen från matchen Örebro-Höllviken här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar