Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Åtta lag anmälda till SSL – anmälan med förbehåll godkändes inte

Åtta lag anmälda till nästa säsongs Svenska Superliga - parterna återigen långt ifrån varandra efter att anmälan inte godkänts.

Den 27:e februari återupptog Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan (FSSL) förhandlingarna på ett medlingsmöte där även Riksidrottsförbundet fanns med som processledare samt två observatörer från diskriktförbunden. Ett möte som bestämdes efter att det i mitten på februari inletts ett försök att hitta en lösning på den konflikt som finns mellan SIBF och FSSL gällande rådighet över de rättigheter som är kopplade till SSL. Båda parter förmedlade efter mötet att det varit ett möte i god ton och att förhandlingarna skulle fortsätta den 14:e mars.

De senaste dagarna har dock skakat om konflikten ytterligare. SIBF beslutade att sista anmälan till SSL skulle vara den 1:a mars vilket senare sköts fram till klockan 12:00 den 4:e mars. Samtidigt rekommenderade FSSL att lagen skulle anmäla sig till SSL med ett förbehåll att den anmälan skulle gälla om parterna kom överens om ett avtal. Ett förbehåll som Svenska Innebandyförbundet inte godkände och när anmälningstiden gick ut hade fem lag anmält sig till damernas SSL och tre lag till herrarna.

– Förbehållet var att man innan den 30 april skulle ha fått ett avtal på plats. Att det inte godkändes är för att vi inte tar emot anmälningar med förbehåll och det är inte för att bråka. Om man anmäler med förbehåll har vi accepterat att man så sent som den 30 april skulle kunna lämna serien och då skulle vår tävlingsgrupp och de lag som blir aktuella för vakansfyllnad inte fixa det, säger Svenska Innebandyförbundets styrelseledamot Krister Azelius till SVT Sport. 

Anmälda lag till SSL

Dam
IKSU
KAIS Mora IF
Västerås Rönnby IBK
Endre IF
IBK Göteborg*

Herr
Lindås Rasta IBK
FC Helsingborg
Växjö IBK

Samtidigt meddelade SIBF att fortsatt samtal kommer ske med de som anmält sig till SSL. Parterna står därmed återigen långt ifrån varandra. Exakt hur SSL och övriga förbundsserier ska se ut kommande säsong återstår att se. Likaså hur FSSL nu väljer att gå vidare med planerna på en egen liga. Klart är att konflikten inte närmat sig en lösning utan snarare tvärtöm.

– Nu har distriktsförbunden brutit ihop och vi också. Det blir en massa förändringar i hela spelsystemet och det har aldrig hänt förr. Det vill distriktsförbunden undvika för det blir kaos. Det har inte hänt i svensk lagidrott att förbundet driver en liga och vi en annan, men just nu ser det tyvärr ut så. Det är en katastrof för sporten, säger Anders Murman från FSSL.

FSSL håller ikväll presskonferens vid 18:00.

”Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Linköping IBK kallar till presskonferens idag tisdag 5 mars kl 18.00 i Linköping Sporthall. Syftet med konferensen är att förklara vad som har hänt inom svensk elitinnebandy senaste tiden, samt presentera de åtgärder FSSL nu vidtar för att i första hand försöka lösa de låsningar i förhandlingarna som uppstått men samtidigt accelerera ansträngningarna med att hitta nya kommersiella aktörer som vill associeras med Världens Bästa Innebandyliga”

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar