Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Storvreta seriesegrare: ”Inte fått någon fullträff”

Regerande mästarna Storvreta seriesegrare.

Efter seger i förlängning över Linköping under tisdagskvällen står det klart att Storvreta vinner serien 2018/19.En serieseger som blir klar med två matcher kvar av ligaspelet.

— Det är såklart det är kul att vi vinner och det här var ett av våra delmål den här säsongen. Nu har vi satt oss i bästa möjliga läge inför slutspelet så det är bara att sikta vidare mot final och SM-guld, säger Storvretas Alexander Rudd.

Skulle Storvreta dessutom vinna minst en av de återstående matcherna mot Mullsjö och Helsingborg slår de sitt eget rekord på 77 poäng från säsongen 2017/18 i antalet tagna poäng under en säsong.

— Det är klart att det alltid är kul att stå med i de böckerna. Det siktar vi på nu.

Årets säsong har verkligen varit lyckosam för regerande mästarna. 23 vunna matcher, fyra förluster under ordinarie tid och fyra segrar i förlängning är facit. Trots detta är de spelmässigt inte nöjda.

— Jag tycker inte vi har fått den där riktiga fullträffen och det säger väl en del. Vi leder serien stort och har avgjort sedan några matcher tillbaka och trots det har vi inte fått någon fullträff. Det är alltid någon som presterar extra bra men en kollektiv fullträff har vi inte haft ännu.

Matchen mot Linköping vann efter att Alexander Rudd gjort 8-7 i förlängning.

— Det var fint av Abbe (Albin Sjögren) där som spelade fram. Jag gör en V-löp vilket inte händer så ofta. Det var kul att få sätta dit den.

Vad säger du om matchen? 

— Jag tycker vi spelar ganska dåligt faktiskt och det var slarvigt och sådär. Vi känns tunga i benen och inte minst jag. Jag är nog sämst på planen fram till sista perioden. Men vi är inne i en sådan period nu med tung träning och slutspelet i tankarna. Jag är lite besviken att vi inte tar alla tre poängen men bra att vi tog extrapinnen i vilket fall.

Ni går och väntar på slutspelet? 

— Man försöker väl alltid säga att man inte tänker på det men visst gör man det omedvetet. När man spelar i Storvreta så är det slutspelet och bucklorna man spelar för. Vi försöker vara professionella nu på slutet men såklart har man ett annat fokus.

Din egna känsla inför slutspelet? 

— Jag går och väntar också. Jag har haft det tungt efter VM som tog hårt på mig. Det har varit tungt att ladda om mentalt efter det och jag får hoppas att slutspelet hjälper till där. Det vore kul om Sirius knep åttondeplatsen så att vi får de i en kvarstfinal, avslutar Rudd.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar