Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Hattrick av Wahlgren: ”Hittat en bra nivå”

Tre mål av Max Wahlgren när Linköping tog en poäng mot Storvreta.

Linköping fick en poäng hemma mot Storvreta under tisdagskvällen efter avgörande i förlängning.

— När man väl är där vill man ha två eller kanske tre. Vi har några lägen att göra mål men jag skulle säga att det är en 50/50 match så en pinne är väl okej idag även om det är tråkigt när man förlorar i sudden, säger Linköpings Max Wahlgren.

Stärkande att få en sådan här match så nära inpå slutspelet? 

— Det är stärkande att få en sådan här match nu. Ska man vara med däruppe är det mot Storvreta och Falun man ska slå. Det är klart att är väldigt bra att spela jämnt matchen igenom och att vi inte gör det för att vi har tur. Den här matchen var ett kvitto på att vi gör bra saker.

Med två matcher kvar ligger Linköping på fjärde plats i tabellen, sex poäng före Växjö som jagar. Snart väntar slutspel.

— Det är alltid svårt att säga vad vi befinner oss. Det går ju mer från match till match. Jag tycker att jag varit värdelös och då har man gjort många mål och ibland tycker man att man varit asbra och då har man inte gjort några poäng. Det är lite samma för laget. Men visst vi släpper åtta och det är något för mycket men samtidigt gör vi sju och det är bra. Men jag tycker att sakerna vi jobbar med fungerar hyfsat bra. Många spelare är på väg upp i form.

Max Wahlgren som värvades till klubben inför säsongen gjorde själv hattrick mot Storvreta. Totalt har han gjort 27 mål och 22 assist.

— Det är kul såklart och det är de här matchen jag ska kliva fram och göra mål. Jag spelar rätt mycket i tredjefemman så det är inte lika lätt att göra poäng som förra året när man spelade i förstaline. Jag jobbar hårt och att göra tre i en sådan här match är bra.

Hur är din egen form? 

— Jag har varit ganska stabil nu på slutet och gjort poäng i många matcher i rad. Jag skulle inte säga att jag växlar upp inför slutspelet utan jag har hittat en bra nivå. Men visst, gör man tre mot Storvreta så kan man ju inte säga att man är på nedgång. Då skulle man haft hybris så jag tycker det känns bra.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar