Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Uppgifter: U19-landslagsspelare till Kalmarsund

Kalmarsund presenterar ikväll två nyförvärv - enligt säkra uppgifter är det två U19-landslagsspelare som värvas.

Tidigare under onsdagen gick FBC Kalmarsund ut med information om att de ikväll i samband med matchen mot Falun kommer att presentera två nyförvärv till kommande säsong. Enligt flera samstämmiga källor är det två U19-landslagsspelare som har valt spel i Kalmarsund från och med nästa säsong vilket Sportbladet var först att avslöja. Båda spelare är från RIG Umeå.

Den ena är centern Albin Hedstål, tillika kapten i U19-landslaget. Det andra nyförvärvet är backen Gustav Wadell även han U19-landslagsspelare. Båda tar till sommaren studenten från Riksinnebandygymnasiet där de studerat i 2,5 år. De har även varit med att spela upp RIG Umeå i Allsvenskan där de med ligger på en sjunde plats. Hedstål som är center har gjort 10 mål och 13 assist. Wadell har gjort 2 mål och 5 assist från sin backplats.

Både Hedstål och Wadell har varit i Kalmar på besök. Då var även Fabian Lindbäck med på besöket och Kalmarsund tränare Adam Kallenberg kommenterade till Barometern. 

– Absolut, jag vill ha alla tre. Vi är ute efter en större och mer konkurrenskraftig trupp, vi vill höja ribban. Det här är tre spelare som vill investera tid i sin innebandy, tre killar som vill ta ytterligare steg i sin utveckling och det passar oss perfekt, sa Kallenberg då till Barometern.

Kalmarsund match mot Falun där nyförvärven ska presenteras startar 19:00.

Albin Hedstål, kapten i U19-landslaget. Foto: Per Wiklund

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar