Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund

Falun slog målrekordet: ”Det är försvaret gör att vi kan komma framåt så bra”

Över 250 mål - nytt målrekord i SSL av Falun

248 mål av Falun den här säsongen inför matchen mot Kalmarsund. 256 mål efter full tid och seger med 8-5. 2-0 målet av Emil Johansson blev historiskt.

— Vi tryckte ner de ganska rejält en lång period där och jag tog läget. Det var något motspelare emellan men den gick in. Det var väl inte det snyggaste målet men skönt att den satt, beskriver Johansson.

Målet innebar nämligen att Falun är det lag som gjort flest mål i SSL under en säsong. De slog Storvretas rekord från förra säsongen och då återstår det ändå två matcher.

— Det är väl alltid kul att slå rekord såklart. Vi har ju ett offensivt lag så ett målrekord är ju fint. Det visar att vi är otroligt starka offensivt men jag tycker vi har en bra kvot i insläppta mål också. Det ligger vi högt upp i kolumnen av lag som har minst insläppta.

En anledning till att det blir nya rekord är att det förra säsongen infördes 32 matcher vilket såklart bidrar till fler mål. Det tidigare rekordet var 198 mål och sett till målsnitt per match så slår Falun även det. Den stjärnspäckade offensiven har levererat.

— Offensivt är väl inte så mycket att orda om egentligen. Där har vi många spelare som är målgörare. Men jag skulle säga att det är försvaret gör att vi kan komma framåt så bra. Gör vi det ordentligt och har fötter så brukar det lösa sig framåt av sig själv när vi till exempel ställer om.

Matchen mot Kalmarsund var resultatmässigt jämn och det stod 4-4 efter två perioder innan Falun kunde gå ifrån.

— Jag tycker att när vi har 2-o så borde vi kunna spela mer på det. Visst det gör någon bra prestation med Kim där men vi borde inte slarva i det läget och ge Kalmarsund onödiga chanser. Då blir det att vi bjuder in dem när vi borde vara så rutinerade att vi kan kontrollera det. Men jag tycker vi starka när vi kommer ut i tredje och kan pumpa på när de inte orkar.

Nu återstår matcher mot Höllviken och Dalen innan slutspelet, ett efterlängtad sådant.

— Jo det ska man inte sticka under stolen med att när slutspelet är så här nära så väntar man. Vi har väl inte rosat marknaden sista matcherna och såklart vill vi komma upp någon nivå innan. Men av erfarenhet vet jag att det brukar bli så här och vi har varit med så länge så att komma upp i högre i nivåer i slutspelet ska vara lugnt. Det handlar mer om att få en bra känsla nu sista två matcherna.

Känslan just nu är?

— Jo med det känns att det finns där. Vi vet vad som krävs i ett slutspel och jag är inte orolig på något sätt. Ge oss matcherna så kommer vi ha bättre prestationer, avslutar Johansson.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Volleymål av Aldeeb: ”Det var inget fult mål” 

Målskyttar IBF Falun:

Alexander Galante Carlstöm, 51 mål
Rasmus Enström., 30 mål
Malte Lundmark, 30 mål
Omar Aldeeb, 29 mål
Emil Johansson, 26 mål
Adam Colling, 18 mål
Johan Samuelsson, 16 mål
Johannes Larsson, 10 mål
Casper Backby, 8 mål
Johan Fahlström, 8 mål
Alexander Hallén, 8 mål
Simon Berg, 5 mål
Thomas Holmgren, 3 mål
Ciya Hajo, 4 mål
Eric Björk, 3 mål
Adam Fernqvist, 3 mål
Jonas Adriansson, 2 mål
Hassan Hajo, 1 mål

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar