SSL-Dam

Bekräftat: Överenskommelse nådd i konflikten

Svenska Innebandyförbundet bekräftar - konflikten har nått en överenskommelse.

Som vi på ibnytt.se avslöjade tidigare under fredagen har dagens medlingsmöte mellan Svenska Innebandyförbundet och Föreningen Svenska Superligan (FSSL) nått en överrenskommelse parterna emellan i den långvarig konflikt som funnit kring rättigheter. Tidigare har endast 8 lag anmält sig med ordinarie anmälan till SSL. Övriga 20 lag anmälde sig med ett förbehåll om att parterna skulle komma överens om ett avtal senaste den 30 april. Nu står det klart att samtliga lag anmäler sig till SSL utan förbehåll vilket SIBF bekräftar i ett pressmeddelande.

— Samtalen har varit konstruktiva och resulterat i en överenskommelse som alla parter anser gynna Svensk Innebandy. Det innebär att föreningarna anmäler sig till förbundsserierna utan förbehåll och samtalen kommer, inom ramen för överenskommen inriktning, att fortsätta med målsättning att i närtid hitta en långsiktig uppgörelse.

Det innebär att samtliga av de nuvarande SSL-lagen kommer att anmäla sig till SSL även nästa år.

– Det är väldigt bra för både oss och klubbarna. Vi får fortsätta ha en dialog, men vi är överens om att vi ska ha en superliga med de bästa lagen nästa säsong, säger SIBF:s Generalsekreterare Göran Harnesk till Radiosporten.

Innehållet i överenskommelsen är dock än så länge inget som parterna går ut med nu.

– Vi var överens om att de ska anmäla sig utan förbehåll. Sen har vi saker som vi måste jobba med gemensamt, men det är inget vi går ut med nu, säger Harnesk.

*ibnytt.se söker fortsatt båda parter för en kommentar


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar