Foto: Per Wiklund/Magnus C Lydahl
IB-Play

Tidigare rekordhållaren: ”Älskar att se spelare som bär sitt lag”

Nytt målrekord i SSL av Veera Kauppi - tidigare rekordhållaren Anna Jakobsson hyllar den finska stjärnan.

Med sitt 1-0 mål i Umeåderbyt mot Dalen slog Iksus Veera Kauppi målrekord genom att göra sitt 55 mål den här säsongen, flest någonsin i SSL under en säsong. Det innebär att hon passerade Anna Jakobsson som säsongen 2012/13 gjorde 54 för sitt Endre.

— Stort GRATTIS till henne såklart. Jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns surt såklart men det är ju inte vem som helst som slår rekordet heller. Tråkigt dessutom att Endre tappar rekordet till Iksu, säger Jakobsson.

Vad säger du om Veera som spelare? 

— Veera är en imponerande spelare. Riktigt vass avslutare som vågar kliva fram i de stora matcherna. Hon har dessutom en fin speluppfattning och kan servera fina pass till sina medspelare. Att göra många mål i ett lag som gör sjukt många mål betyder inte alltid att den som gör mål är bra men ser man Veera i finska landslaget så förstår man hur bra hon är.

Hur bra är hon? 

— Veera är enligt mig (och många andra) världens bästa spelare och jag tror ännu att hon kan bli ännu bättre. Hon glänser i finska landslaget. Jag älskar att se spelare som bär sitt lag och inte tyngs ner av det utan snarare växer och blir bättre.

Efter att Jakobsson avslutade sin innebandykarriär i Endre efter säsongen 2015/16 har hon fortsatt följa sporten på nära håll.

— Innebandyn finns kvar i mitt liv genom att jag ser en del matcher och tränar Endres juniorallsvenska lag. Dock tränar jag ingen innebandy just nu då familjen nyligen utökats med en liten Tone på två månader och ” lilla” Abbe, två år har blivit storebror.

I årets SSL ser hon Iksu som stora favoriter.

— Jag tycker att Iksu är solklara favoriter även om Mora också ser bra ut. Sen är det ett hopp till Pixbo, Täby och Endre, en trio som har svårt att rå på de två i topp i bäst av fem matcher. Nerver och press kan ställa till det för vissa och det är framförallt de som kliver fram när det behövs som mest som man vill se.

Vad tror du om Endres chanser?

— Endre får det tufft redan kvartsfinalen då man troligtvis möter Täby. Täby som har förstärkt nu till slutklämmen vilket Endre inte gjort (mer än Kokkonen) blir tuffa. Jag tror att Iksu och Mora är för bra för att något lag ska kunna stoppa att de tar sig till final, tyvärr inte ens Endre.

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar