Foto: Per Wiklund
#ibsilly

U19-landslagsspelare till Pixbo Wallenstam

U19-landslagsspelaren Fabian Lindbäck klar för spel i Pixbo Wallenstam.

Spelarna från Riksinnebandygymnasiet i Umeå fortsätter att bestämma sig om vart de ska spela efter att de tar studenten till sommaren. Näst ut att ha gjort klart med en ny klubb är Fabian Lindbäck som går till Pixbo Wallenstam.

– För det första har jag fått ett väldigt gott intryck av Pixbo Wallenstam som lag och förening. Det är en anrik klubb som alltid har varit med och slagits om SM-medaljerna. Hela föreningen känns väldigt proffsig i det man gör, både på och utanför planen. Detta var något jag hade lite extra i åtanke när jag valde klubb, att inte bara innebandydelarna kändes bra utan även allt runt omkring och det gjorde det verkligen i Pixbo Wallenstam. Utöver det så känns Göteborg som en väldigt trevlig stad att bo i, säger Lindbäck i ett pressmeddelande.

Lindbäck med FBI Tullinge som moderklubb har den här säsongen gjort 7 mål och 1 assist från sin backplats för RIG Umeå i Allsvenskan Norra.

– Det har varit väldigt utvecklande inte bara på innebandyplanen, där jag har tagit stora kliv i min utveckling, utan även utanför plan där jag har vuxit mycket som person. Det är krävande att flytta hemifrån som 15-16 åring men det utvecklar en som person enormt. Så när man nu ska flytta igen kommer man vara väl förbered. Sammanfattningsvis kan man säga att mina tre år på RIG har varit fantastiska.

Lindbäck har även sex U-19 landskamper på meritlistan och finns med i diskussionerna för det U19-landslag som spelar VM i maj. Pixbo är såklart nöjda med värvningen.

– Det känns otroligt bra att vi lyckats knyta till oss en av allsvenskans bästa backar. Fabian är en seriös lagspelare med ett fint spelsinne och stora offensiva kvalitéer. Trots sin unga ålder är han väldigt mogen i sitt spel och att Fabian väljer att fortsätta sin utveckling och satsning hos oss i Pixbo Wallenstam framför andra SSL klubbar känns väldigt bra och ger oss cred i vår fortsatta satsning mot framgångar, sportchef Rikard Jonsson.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar