Foto: Per Wiklind
#ibsilly

Succé för Wadsten i riktiga debutsäsongen – hoppas få avsluta med slutspel

Lyckosam "riktig" debutsäsong i SSL för Joel Wadsten.

En spännande upplösning väntar under lördagen. Jönköping har chans på slutspel om laget vinner över Örebro samtidigt som Sirius förlorar mot Växjö. Oavsett om det blir slutspel eller inte så har Jönköping andra säsong i SSL efter en stökig start på säsongen. En spelare som verkligen tagit för sig och övertygat i sin första riktiga säsong i SSL är forwarden Joel Wadsten.

— Jag trivs bra i laget och i stan och vi har något bra på gång. Att få köra med de här grabbarna är jätteroligt och det är kul att det är så många unga killar som är tidigt i sina karriärer som både bidrar mycket och utvecklas, säger Wadsten.

Något på gång? 

— Det är en känsla både i laget och föreningen. Det var ju mycket kring föreningen i början av säsongen men där känns det som att man tagit tag i det som behövs och nu bygger från grunden. Spelmässigt så har vi utvecklas i år. Förra säsongen så var det många matcher där vi inte hängde med alls utan då plockade vi våra poäng mot lagen som var bottentippade. Nu känns det som att vi har chans mot alla lag om vi kommer upp i vårt bästa. Vi har kunnat slåss om alla poäng.

Förra säsongen blev förstörd av skada och den ”riktiga” debutsäsongen i SSL har varit lyckosam för den 25-åriga forwarden.

— Jag är väl jättenöjd. Det skulle vara pricken över i:et att få avsluta med att ta sig till slutspel.

Han har gjort hela 28 mål och 16 assist vilket är delad förstaplats i lagets poängliga tillsammans med lagkapten Rickard Hessmer.

— Jag vet inte vad det kan bero på. Jag har lyckats utveckla mitt eget spel i JIK samtidigt som jag spelar med väldigt duktiga spelare. Jag trivs superbra i min roll när med Gustav (Johansson) och SK (Simon Karlsson. Gustav är en väldigt spelskicklig center och SK har mer rollen som target. Jag har lyckats komma till bra som någon däremellan.

Under avgörs det i säsongens sista match om Jönköping går till slutspel. Då måste laget vinna samtidigt som att Sirius förlorar mot Växjö.

— Det är jättesvårt att säga och det går ju att vrida på matchen Sirius-Växjö i många aspekter. Vi har det ju inte i egna händer men ska se till att chansen finns där och göra vårt genom att vinna vår match. Sedan får vi se om det räcker, säger Wadsten.

LÄS MER: En omgång kvar – ovisst kring slutspelsstrecket

I slutet på januari stod det också klart att Wadsten förlänger och stannar i Jönköping ytterligare två säsonger

LÄS MER: Wadsten förlänger med JIK: ”Ett väldigt enkelt beslut”

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar