Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Eriksson förlänger med Sirius

18-årige Filip Eriksson förlänger med Sirius.

Sirius Filip Eriksson har verkligen slagit igenom i Svenska Superligan den här säsongen. 18-åringen har gjort 35 mål och 29 assist och varit otroligt viktig för det Sirius som är på väg att gå till slutspel. Nu står det klart att Eriksson skrivit på nytt kontrakt med klubben.

— Det är oerhört glädjande att Filip fortsätter att vara en del av Sirius framtida lagbygge. Han har sedan första styrkepasset i maj målmedvetet jobbat för att bli bättre, starkare och en mer komplett innebandyspelare. Filip har under säsongen växt fram till att vara en av lagets mest framstående spelare, trots sin ringa ålder.  Han är fortfarande väldigt ung och kommer fortsätta att utvecklas kommande säsonger, säger David Ahlmark, tränare för Sirius Innebandys herrlag i ett pressmeddelande.

Eriksson med Björklinge IBK som moderklubb har verkligen övertygat och flera klubbar har ryckt i spelaren som i maj månad förmodligen spelar U19-VM i Kanada. Klart är att han alltså blir kvar i Uppsala.

— Filips framfart har inte gått innebandysverige förbi och många lag har visat intresse för honom. Det är oerhört glädjande att Filip vill fortsätta i Sirius och bidra till den utveckling som sker i föreningen. Innebandyn behöver underhållande spelare som Filip som har skillsen att göra det oväntade och det lilla extra. Kommande vecka kommer vi att kunna presentera flera förlängningar av befintlig trupp inför kommande säsong, säger Nicklas Stuxgren, Sirius innebandys sportgrupp.

 

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar