Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Tränarna motiverar – så här gick tankarna bakom kvartsfinalvalen

Valet är gjort - så här motiverar topp tre sina valet av kvartsfinalmotståndare.

Efter lördagens sista omgång i herrarnas SSL står det nu klart vilka kvartsfinalen som väntar. Lagen meddelade sina val efter den sista omgången vilket skapar följande kvartsfinaler:

Storvreta IBK-IK Sirius IBK

IBF Falun-Pixbo Wallenstam IBK

Mullsjö AIS-Växjö IBK

Linköping IBK-IBK Dalen

Tränarnas motiverar lagens val av motstånd så här: 

Storvreta valde Sirius

− Äntligen börjar slutspelet, vi i laget har tränat hårt länge för att vara väl förberedda inför det. Jag tycker att alla lagen vi får välja mellan är bra innebandylag, det gäller att vi tar uppgiften på allvar och är ödmjuka samt fokuserade på vad vi ska göra, konstaterar huvudtränare Andreas Harnesk till Storvretas hemsida och fortsätter:

− Att välja Sirius känns givet för oss av en anledning, vi unnar Uppsala-publiken att få gå på flera heta derbyn. Sirius har gjort en bra säsong och är värda sin plats i slutspelet. Sen tror vi, såklart, att om vi spelar som vi vill blir vi otroligt svårslagna.

Falun valde Pixbo Wallenstam 

— Det var inte så mycket till resonemang för oss. Vi gör som vi alltid gjort att vi rankar lagen vi kan få möta. Första låg Sirius eller Jönköping och därefter hade vi Pixbo. Vi ville ha ett lag som spelar innebandy och inte kommer med en uppställd köttmur. Får vi spela innebandy så vet vi att vi vinner i längden, kommenter Faluns tränare Thomas Brottman

Mullsjö valde Växjö

— Oavsett vilka vi hade fått möta av de fyra så hade det blivit tufft. Men vi känner att vi tror på oss själva och vi vet att vi kan gå vidare. Sedan kan jag inte undvika en sista fight mot Niklas Nordén nu när han ska sluta, kommenterade Mullsjös tränare Andreas Elf i SSLplay.ses sändning och utvecklade:

— Det finns flera olika aspekter som väger in. Det är såklart att vi hellre åker till Växjö där vi får med våra fantastisk supportar och kommer ha ett bra stöd även på bortaplan.

Linköping fick Dalen

— Jag trodde att vi skulle få Växjö och att Falun första skulle ta Dalen och att alla ville undvika Växjö. Nu blir det Dalen för oss och det blir kul att sätta sig in i hur de spelar på djupet och börja bygga för det. Jag tror det kommer bli en match med mycket kamp där det är två lag som är byggda med bra defensiv och som gillar fysiskt spel. Jag skulle inte vara förvånad om det går till sju matcher och enligt mig är 50/50 inför matchen, kommenterar Linköpings tränare Johan Astbrant

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar