Foto: Per Wiklund
Linköping IBK

Astbrant: ”Jag trodde att vi skulle få Växjö”

Linköpings tränare Johan Astbrant efter att det stod klart att Linköping får möta Dalen i kvartsfinal.

När slutspelsvalen gjordes i lördags stod det klart att Linköping som slutade fyra i tabellen fick Dalen som kvartsfinalmotståndare. Något som överraskade Linköpings tränare Johan Astbrant.

— Jag trodde att vi skulle få Växjö och att Falun första skulle ta Dalen och att alla ville undvika Växjö. Nu blir det Dalen för oss och det blir kul att sätta sig in i hur de spelar på djupet och börja bygga för det. Jag tror det kommer bli en match med mycket kamp där det är två lag som är byggda med bra defensiv och som gillar fysiskt spel. Jag skulle inte vara förvånad om det går till sju matcher och enligt mig är 50/50 inför matchen, kommenterar Linköpings tränare Johan Astbrant.

Bonus att ni fick Dalen istället för Växjö? 

— Nej ingen bonus utan det var mer att jag trodde vi skulle få Växjö. Att spela en sådan här slutspelsserie blir intressant och att åka fram och tillbaka till Umeå kan spela in. Dalen är ju vana med resorna och att lägga så mycket tid i en buss. Det kan mycket väl spela in och vad det ger för effekt på resultatet. Det kommer bli tight och det är väl inte en fördel för oss att det blir de här resorna.

Tidigare under säsongen har Linköping vunnit båda matcherna mot Dalen. 8-3 på hemmaplan och 6-5 på bortaplan. Resultat som inte spelar in speciellt mycket när det nu vankas kvartsfinaler.

— Det där går ju att vända och vrida på fram och tillbaka och hitta det man vill hitta. Ska man vara nykter och se på matchserien så gjorde vi en bättre match hemma och de var bättre borta. Sedan har vi resultatet med oss borta och det var imponerande att vi åkte därifrån med en seger. Men vi minns ju förra året mot Växjö när vi hade tre förluster inför och ändå vann serien. Det blir ju så att man förändrar för att vinna och det svårt att veta vad man kan förvänta sig. Det blir inte samma matcher som tidigare och jag står fast med att det är 50/50.

Hur ser du på matchserien? 

— Det blir helt andra förutsättningar med tight matchschema och mycket resor. Det är jättesvårt att säga att någon är favorit. Storvreta och Falun kommer alltid vara favoriter men sedan tycker jag att lagen under där i 3-8 är jämna. De kan slå vilket lag som helst. Jag säger det inte för att jag inte vill ha något favoritskap utan jag har svårt att se oss som favoriter. Ser man på vår serie som kommer nu så är det två jämna lag och personligen ser jag ingen favorit på förhand.

Nuvarande status på laget? 

— Felix klev ju av sjuk efter första perioden och vi fick ändra om. Markus Lindström är på väg tillbaka från skada och så har vi Jesper Alm och Anton Karlsson som är fortsatt skadade. Vi får väl se hur Felix tar sig tillbaka från sjukdomen men annars så går vi in med gott mot i slutspelet, avslutar Astbrant.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar