Foto: Per Wiklund
SSL-Dam

Nyhet i TV-matcherna under slutspelet

Powerbreaks införs i TV-matcherna i slutspelet.

På torsdag inleds herrarnas SM-slutspel när samtliga kvartsfinaler spelar sin första match. I Uppsala väntar derby mellan Storvreta och Sirius, Falun möter Pixbo Wallenstam, Linköping tar emot Dalen och i Mullsjö kommer det bli ett hett möte mot Växjö. Efter att damernas grundserie avslutas på lördag väntar nästa vecka även starten för SM-slutspelet i SSL Dam.

Nyhet för slutspelet är att under de TV-sända matcher som Discovery Networks sänder i Kanal 9 och i Kanal 5 så kommer det att införas så kallade Power Breaks. Korta pausen anpassade efter TV-sändningen. Pausen kommer att ske direkt vi nästa avblåsning efter minut 10 i varje period och kommer vara i 70 sekunder. Detta meddelade Tävlingsutskottet den 18 mars i ett meddelade till lagen:

”TU beslutar att i de slutspelsmatcher som TV-sänds via Kanal 9 samt Kanal 5 ska så kallar Power Breaks användas.
Detta innebär att speluppehåll i 70 sekunder vartefter lagen ska stå beredda igen. Detta ska utan undantag ske vid första avblåsningen efter 10 minuter i period 1, 2 samt 3″

Kommande TV-matcher närmsta veckan: 

Storvreta – Sirius, torsdag 21 mars. Matchstart 19.00. Eurosport 1 (herr)
Pixbo Wallenstam – IKSU, lördag 23 mars. Matchstart 15.00. Eurosport 1 (dam)
Pixbo Wallenstam – Falun, söndag 24 mars. Matchstart 13.00. Eurosport 1 (herr)
Mullsjö – Växjö, måndag 25 mars. Matchstart 19.00. Eurosport 1 (herr)

*övriga matcher sänds på SSLPlay.se

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar