Foto: Per Wiklund/Jonathan Rudman
SSL-Herr

Nordén: ”Jag ser det som en fantastisk utmaning”

Mullsjö väntar för Växjö i kvartsfinalen.

När det var ligatrean Mullsjös tur att välja kvartsfinalmotståndare föll valet på Växjö. Men en historia av stökiga och täta matcher blir det en ytterst intressant drabbning som väntar.

— Det känns skitkul och jag ser det som en fantastisk utmaning. Det kommer bli en tuff serie både på och av planen och även i antalet matcher. Jag tror det kommer dra ut på det. Att få börja att möta MAIS i mitt sista året blir riktigt roligt, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Vad ser du framför dig? 

— Jag hoppas verkligen, nu när vi ska vara alla hela och friska att vi kan spela den innebandy vi vet att vi kan. Att vi kan komma upp i hög nivå och då är det inte många lag som kan rå på oss.

Tittar vi närmare på tidigare resultat den här säsongen har Växjö vunnit med 9-4 och 3-2 efter förlängning samt förlorat med 1-2 på hemmaplan.

— Den här säsongen har vi väl 2-1 och vi vann borta. Det är klart det påverkar och vi har med oss det in i serien. Att de inte valde Dalen är en bra fråga och frågan är hur mycket det ekonomiska spelade in. Det kan stå en dyrt att mer ekonomiskt fördelaktigt än sportsligt. Men Mullsjö tror de går in med ett övervärde på oss, de kom trea och det ska bli en grym utmaning. Vi gillar Nyhemshallen och de spelar ofta härlig gospel på läktaren.

Hur är status på laget? 

— Vi ska vara hela och friska och redo att göra. Ludde (Ludwig Persson) och Ramirez (Niklas) vilade och Ludde vet vi är tillbaka och förmodligen Ramirez också. Sedan kommer det bli skavanker och sjukdomar efter resans gång med att gå in så här i serien känns bra.

Påverkar storförlusten mot Sirius något?

— Den matchen var glömd direkt. Det fick inte se ut sådär och det var inte okej. Men vi var helt enkelt någon annanstans och där är vi nu. Efter en kvart på bussen var humöret gott igen och det ska bli otroligt kul med slutspel.

LÄS MER: Tränarna motiverar – så här gick tankarna inför kvartsfinalvalen

LÄS MER: Datum och tider – så här spelas kvartsfinalerna

Lyssna på en genomgång av kvartsfinalserien Mullsjö-Växjö här:

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar