Foto: Per Wiklund
Pixbo Wallenstam IBK

Eliasson: ”Vi gillar att spela i JALAS Arena”

Valda av Falun går Pixbo in i slutspelet med gott mod.

Som ligatvåa valde Falun att möta Pixbo Wallenstam och ikväll drar den kvartsfinalserien igång i JALAS Arena.

— Det ska bli sjukt kul att det kör igång. Vi har haft en väldigt bra vecka och det har varit extra grinigt på träningarna. Det märks verkligen att det är dags för slutspel med ett annat tryck och grinighet och många som vill mycket, säger Pixbo Wallenstams tränare Jonas Eliasson.

Ett Pixbo som kommer till kvartsfinalen med gott mod. Den här säsongen har de vunnit en match i förlängning med 10-9 i Falun samt förlorat de övriga två med 7-9 och 3-8. Lagen känner dock varandra väl efter flera möten de senaste åren.

— Vi har ju mött Falun många gånger nu de senaste säsongerna och vi har valt det också. Det har varit på försäsongen i matcher, i Prag på Czech open och flera matcher  i serien. Vi har väl bara någon torsk på fyra matcher den här säsongen om vi räknar in träningsmatchen. Det är såklart bra att ha med sig den vetskapen in och vi gillar att spela i JALAS Arena, det är inspirerande.

Vad tror du det blir för typ av matchserie? 

— Det är svårt att säga så här innan första matchen. Falun är ett lag som duktiga att komma till snabba avslut och det gäller att vi får bort dem. Vi måste visa mycket mod och det gäller att vara smart. Men allt blir en helt annan grej i ett slutspel och det går inte att ta det som fungerat innan och räkna med att det fungerar nu. Istället blir det analys match efter match för att se vad som behöver justeras i serien.

Faluns tränare Thomas Brottman motiverade valet av Pixbo med att de ville möta ett lag som ville spela innebandy.

— Jag ser att vi kommer få närkamper och mycket krig, det gillar vi. De andra lagen som fanns att välja på är lite mer uppställd och lite mer köttmur. Nu kanske Pixbo kommer att ändra om till det också men så har det inte varit tidigare den här säsongen. Vi vill spela innebandy och det brukar Pixbo också vilja göra. Får vi göra det så vinner vi i längden. Men det kommer säkert bli tighta och jämna matcher. Men över sju matcher så vinner vi, sa Brottman.

Hur ser du på att Falun valde er med den motiveringen? 

— Ja Brottman sa ju det att vi vill spela innebandy. Det känns som lite beröm men samtidigt har Falun valt oss och det blir en svårt uppgift. 10-11 spelare i landslaget senaste 1-2 åren. Men det är det som är härligt samtidigt, är det match så är det match och då spelar det ingen roll, säger Eliasson.

Hur mycket justerar ni i ert spel nu när det blir slutspel jämfört med ligaspelet? 

— Givetvis måste vi anpassa oss och ändra till slutspelet och efter vilka vi möter. Vi har ju gjort en annorlunda säsong jämfört med förra säsongen. Vi har testat mycket och vet mer vad som fungerar och inte fungerar. Men visst kommer vi anpassa oss för att sätta stopp för deras vapen och vi kommer inte bara köra på. Vi ska se till att ta en seger idag, avslutar Eliasson.

Kvartsfinal 1 börjar klockan 18:30 ikväll torsdag.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar