Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Nilsson tillbaka i Sirius: ”Ta det till nästa nivå för att kriga i toppen av SSL”

Billy Nilsson presenterad av Sirius.

Efter tre år Schweiz vänder Billy Nilsson tillbaka hem till Sverige och Uppsala. Under kvartsfinalen mot Storvreta presenterade Sirius hemvändaren inför hemmapubliken.

— Jag har haft tre väldigt bra år i Schweiz men känner mig väldigt glad och motiverad av att komma tillbaka till Sirius och SSL, säger Billy Nilsson i en kommentar till Sirius hemsida och tillägger att det var självklart att välja Sirius eftersom han trivts oerhört bra i föreningen tidigare.

Säsongen 2014/15 vann Nilsson SSL:s poängliga med 34 mål och totalt 58 poäng på 26 matcher med Sirius. Året efter följde han upp med att göra 26 mål och totalt 50 poäng. Därefter lämnade SSL för Schweiz och spel i Zug United. Den gångna säsongen har Nilsson gjort 19 mål och 35 assist i Schweiziska NLA vilket är bäst i hela ligan.

— Det är en dröm att få tillbaka Billy till Sirius, säger tränare David Ahlmark och fortsätter:

— Med vårt nya offensiva spelsätt kommer Billy vara livsfarlig för motståndarna varje gång han är på plan. Han är en otrolig poängmaskin som även älskar när matcherna ska avgöras. Med Billy i laget kommer vi kunna skapa ytterligare en sylvass formation och samtidigt förstärka vårt powerplay enormt.

Foto: Per Wiklund

Tillbaka i SSL och i Sirius vill Billy Nilsson nu se laget ta nästa steg.

— Laget är ungt och talangfullt och jag vill bidra till att ta det till nästa nivå för att kriga i toppen av SSL. Föreningens fokus på en jämställdhet tycker jag är grymt bra och helt rätt. Jag ska verkligen göra allt jag kan för att hjälpa Sirius att toppa laget,  avslutar Billy Nilsson.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar