Foto: Per Wiklund
Mullsjö AIS

Sankell tillbaka – glödhet för Växjö

Glödhet Jesper Sankell efter avstängning - 5 poäng när Växjö vann stort.

Växjös Jesper Sankell har inte spelat de två senaste matcherna på grund av den avstängning han fick efter den första kvartsfinalen. I kvartsfinal fyra var han tillbaka och det med besked. Sankell var på spel och poänghumör och låg bakom det mesta när Växjö satte ett rejält avtryck och vann XX. Sankell inledde målskyttet i den första perioden och firade med att hylla skadade lagkamraten Niklas Ramirez som drabbats av en knäskada och missar resten av säsongen.

— Vi ska vinna för Ramirez skull. Det är jävla tråkigt med den skadan han har fått. Det är en fruktansvärt bra lagkompis och vän utanför. För egen del så är det för Ramirez jag tänker fortsätta kämpa för idag, sa Sankell efter den första perioden.

TV: Se när Sankell gör mål och hyllar skadade Niklas Ramirez

Sankell forsatta att leverera i den andra perioden. Då byttes målskyttet ut mot assist när han spelade fram Markus Jonsson och senare Manuel Engel gånger två fram till 5-0.

— Det är vi vi som för matcher. Vi startade starkt i första perioden och håll igenom det hela matchen. Det har varit så i den här matchserien. Hemmalaget har tagit taktpinnen och drivit på matchen. Ni gäller det att fortsätta så och jobba hårt i sista 20 för att fullbordade det, säger Jonsson och berömde Sankell:

— Han kommer ju tillbaka i hyfsat god form. Såklart är det en jätteviktig spelare för oss och det är jättekul att få honom tillbaka. Det är kul att se att han är glödhet.

Periodpausen gjorde inte Sankell mindre glödhet. Efter 13 sekunder spelade han fram Manuel Engel till 6-0 och punkterade allt vad hopp fanns hos Mullsjö. Det såg länge ut som att Viktor Kastensgren skulle få hålla nollan när Växjö gick ifrån till 8-0. 42 sekunder kvar fick han dock släppa ett mål bakom sig vilket inte brydde Kastengren speciellt mycket efter matchen.

— Nja helt ärligt så just nu känns det inte alls bittert. Vi vinner matchen och det spelar ingen roll om det är 8-1 eller 8-0. Det är en stabil insats och vi vinner välförtjänt, säger Växjös målvakt Viktor Kastengren till SSLPlay.se efter matchen och utvecklar:

— Vi är effektiva i våra kontringar, vi sätter försvarsspelet på ett bra sätt och sedan går vi i spelvändningar. Sedan har vi Sankell som är riktigt vass idag som är tilblaka och det är kul att se honom.

Kvitterat till 2-2 i matchen och kvartsfinal 5 spelas på lördag i Nyhemshallen i Mullsjö.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar