Foto: Per Wiklund
IBF Falun

Falun till semifinal – vann med klara 4-0 i matcher

Falun vidare till semifinal efter 4-0 i matcher - kontrollerad seger i match fyra.

Ledning med 3-0 i matcher inför fredagskvällens match för Falun som gjorde vad de skulle och vann kontrollerat över Pixbo och därmed gick vidare till semifinal. Ett Falun som direkt satte igång målskyttet genom mål redan efter 93 sekunder vilket senare utökades till ledning 2-0 efter den första perioden.

— Jag tycker det är en hel okej period av oss. Vi har ganska mycket lägen och de räddar en del av våra bollar där. Men 2-0 tycker jag att vi får vara nöjda med, kommenterade Faluns Emil Johansson till Eurosport i paus.

Första målet gjorde av Johansson själv i boxplay och det var riktigt snyggt. Efter en snabb omställning gick Johansson snyggt förbi och lättade in bollen.

— Ja men det blir ju lite mer ytor i boxplay. Sedan ser jag att jag har Calebsson mot mig och han är ju en fantastisk innebandyspelare men kanske inte har den snabbheten längre så då passade jag på att utmana.

Falun kunde senare jobba på efter planen och hur Pixbo än vände och försöka kom de aldrig riktigt nära och skapade hetta i matchen. Efter att Galante Carlström till slut gjort mål i öppen kasse fastställdes slutresultatet till seger med 9-3 för Falun och 4-0 i matcher.

— Det var ganska kontrollerat och det var mer att vi skulle göra det på något sätt. Det var en skön match, kommenterade Faluns tränare Thomas Brottman till Eurosport efter matchen.

Falun som kunde köra som utan större förändringar i matchen.

— Det har varit okej från vår del. Vi behövde inte gå på kort folk eller någon sådant så det har funkat bra för oss tycker jag.

Nu väntar en veckas ledighet från matcher innan semifinalerna påbörjas och det finns mer att ge i Falun som går för guld.

— Man vill väl alltid nästa match bättre än den innan och förhoppningsvis så gör vi den sista matchen bäst och det i slutet på april då. Men sett till idag så hoppas jag att vi har mycket mer att ge.

Brottman medgav dock att det som ofta är lite av en utmaning av att spela en kvartsfinalserier.

— Kvartsfinalserier är ju svårt. Ett lag som vi i Falun är ju bara minus på något sätt. Vi måste ju spela ut motståndarna och spela vacker innebandy och sådant där så det blir ju rätt höga krav. Jag som tränare är rätt nöjd med de här två sista matcher i hur vi genomför de kontrollerat och bra. Sedan kanske de inte är de roligaste matcher jämfört med match två men slutspel är ju någonstans segrar bara och inte fina mål på det sättet, säger Brottman.

Nu väntar en hel veckas vila för Falun som går in i semifinalerna den 8 eller 9 april.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar