IBK Dalen

Förklaringen bakom målgesten: ”Den är från någon gammal TV-serie”

Målgest inspirerad av tennisserie när Holmgren och Larsson gör mål för Dalen.

Dalen vidare till semifinal efter klara 4-1 i matcher mot Linköping i kvartsfinalenserien. En serien där Johan Larsson och Linus Holmgren bjudit publiken på en målgest vid varje mål. En mål gest där en sträckt hand sätts mot sin egen panna. Linus Holmgren berättar om historian bakom.

— Haha ja den är lite kul. Det var Johan Larsson som kom med den först och så har vi tagit efter. Det kommer från att hans pappa Tomas gjorde den en gång till Johan när de spelade kort. Efter det sa han till Johan att han måste göra den om han gör mål och så har hela laget tagit efter, förklarar Linus Holmgren.

Vart kommer den ifrån? 

— Den är från någon gammal TV-serie, jag tror det är någon tennisserie som heter Smash. Men vi frågade egentligen inte varför utan vi körde på.

Mycket riktigt som Holmgren berättar gör karaktärerna i komediserien SMASH från 1990 rörelsen med att sätta att utsträckte fingrar mot pannan vilket bland annat går att se i deras intro.

Kul grej i laget? 

— Ja det är jättekul att ha något något sådant. Det blir ju något gemensamt och kul att göra vid mål, säger Holmgren.

I näst vecka inleds semifinalerna. Det återstår att se om det blir fler mål från Larsson och Holmgren då och även fler målgester.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar