Mullsjö AIS

Dramatiskt slut efter rött kort – Kastengren straffhjälte

Underläge med fyra mål och rött kort - då vände Växjö till straffar där Viktor Kastengren blev stor hjälte.

Den jämna och heta kvartsfinalserien mellan Växjö och Mullsjö fortsätter att ge hemmasegrar. Tisdagskvällens match i Växjö var dock den jämnaste hittills där bortalaget Mullsjö direkt satte tonen genom att ta ledningen efter bara 29 sekunder. Efter 20 minuter var ledningen utökad till 4-1 och Mullsjö fick god utdelning på sina chanser vilket tvingade Växjö att agera.

— Vi har en planförändring i hur vi ska göra. Men den grundar sig i att börja vinna närkamper. Vi kan inte börja i något annat. Vi ska stå upp lite mer och göra det vi gjorde i början av säsongen och sätta lite mer press så får vi se hur de reagerar på det, kommenterade Växjö Niklas Nordén till Kanal 9 inför den andra perioden.

Om den första perioden var intensiv och händelserik så skruvades matchen upp än mer i den andra perioden. Efter dryga sju minuter satte Växjö Johan Roos en tackling mot Mullsjös Kim Ganevik huvud. En tackling som gav Roos rött kort och matchstraff 3.

— Helt ärligt vet jag inte vad som händer. Det gick väldigt fort. Rätt som det var så låg jag där nere, sa Ganevik själv och tacklingen.

TV: Rött kort för Johan Roos – se situationen här 

Ett matchstraff 3 som kommer leda till att Johan Roos stängs av i minst 1 match. Mullsjö gjorde sedan ett mål i powerplay innan Magnus Jansson reducerade i boxplay och att få 1-1 under den 5-minuters utvisningen tände Växjö som påbörjade sin vändning. Ytterligare två mål gjordes innan periodpaus och Växjö närmade sig.

— Vi har gjort många förändringar men framförallt så vinner vi mer närkamper därute. Då blir det något helt annat. Nu är de darriga, sa Niklas Nordén inför den tredje perioden.

Upphämtningen fortsatte i den tredje och tvingade fram matchen till förlängning och straffar. Ett straffavgörande där Växjö satte sina tre första straffar samtidigt som målvakten Viktor Kastengren blev stor hjälte med tre straffräddningar.

Straffavgörande 
André Andersson, Växjö – mål
Daniel Gidske, Mullsjö – räddning
Manuel Maurer, Växjö – mål
Tim Braillard, Mullsjö – räddning
Markus Jonsson, Växjö – mål
Sebastian Palmkvist – räddning

— Nu så här efter är det bara skönt. Vi vann matchen och vi tar fram en match sju i Mullsjö och den ska vi bara vinna, säger Kastengren till Kanal 9

Kastengren som räddade alla tre straffar och därmed blev stor hjälte.

— Jag tyckte att jag följde med bra på dem. Det var jätteskönt att kunna ta dom.

Upphämtning från underläge 1-4 efter den första perioden till ny hemmaseger.

— Vi är starka när vi spelar bra. Vi spelare inte bra i första perioden men sen spelar vi upp oss och då är vi mycket bättre än Mullsjö. Så enkelt är det. Det var skönt att vi kunde gå ut och visa det.

Nu väntar en avgörande match 7 på torsdag i Nyhemshallen.

TV: Se höjdpunkterna och straffarna här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar