Foto: Per Wiklund
IB-Play

Fjärde nollan – KAIS Mora vidare till semifinal

Ny stormatch av Amanda Hill - KAIS Mora vidare till semifinal efter 3-0 i matcher.

Tre kvartsfinaler, tre segrar och två hållna nollor. KAIS Mora vidare till semifinal efter ny stormatch av Amanda Hill. Kvartsfinal tre blev inte alls så målmässigt som den första i Mora då matchen gick till förlängning. Istället var det hemmalaget som tidigt gjorde två mål och tog kontroll över matchen. 2-0 målet gjorde av Johanna Hultgren som var tillbaka efter sin avstängning. Målet var hennes första i slutspelet.

— Det var jätteskönt såklart. Det alltid viktiga mål när det kommer till slutspel och vi har matchboll här idag och det enda som finns för oss är att vi ska vinna idag och skicka Jönköping på sommarlov, sa Hultgren till SSLplay.se efter den första perioden.

Hultgren som eftersökte ett grisigare spel för att göra fler mål.

— Det känns som att vi har bollen ganska bra under kontroll. Jag tycker att vi behöver kanske spela lite grisigare och göra lite mer skitmål men överlag tycker jag att vi spelar kontrollerat.

Efter en mållös andra period fick KAIS Mora större ytor i tredje när Jönköping var tvungna att gå än mer framåt. 2-0 blev till slutresultat 6-0 och KAIS Mora vidare till semifinal efter 3-0 i matcher. Det var dock nära att Amanda Hill tvingades släppa in en boll på slutet men en ny stormatch av Hill gjorde att hon höll sin fjärde noll mot Jönköping den här säsongen.

— Ja det får väl vara godkänd insats. Det blev lite svettiga räddningar nu på slutet men jag tycker vi gör det bra totalt sett med hela laget så jag får tacka utespelarna också, sa Amanda Hill efter matchen.

Sett till den officiella skottstatistiken så var det Jönköping som vann den och Hill fick rädda 31 skott.

— Jo men det är en jämn match tycker jag sett till anfall och skott och så. Men det är alltid kul att ha något att göra och jag tycker att Jönköping har gjort det jättebra de här tre matcher och gjort det jobbit för oss.

3-0 i matchen alltså för KAIS Mora i en kvartsfinalserie som varit spelmässigt jämnare än vad som förväntades på förhand.

— Det är så här det ska vara. Det ska vara tajta matcher och det är det som är det roliga i ett slutspel att det kan gå hur som helst nästan. Jag tycker båda lagen har gjort en fantastisk kvartsfinalserie.

Nu väntar några dagars vila innan semifinalerna spelas i nästa vecka. Vilka KAIS Mora får möta där återstår att se då Täby-Endre och Pixbo-Västerås Rönnby fortfarande pågår och spelare sin fjärde match på torsdag.

TV: Se målen från matchen här 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar