#ibsilly

Hagunda värvar från SSL – återvänder till moderklubben

SSL-kvalande Hagunda värvar från Sirius.

Hagunda som just nu kvalar till SSL har gjort klart med nyförvärv till nästa säsong. Det är Mattias Jansson från Sirius som väljer spel i moderklubben.

– Fantastiskt kul att han är tillbaka, säger Hagundas sportchef Nikola Marincic.  

Mattias Jansson, född -98 debuterade i SSL redan som 17-åring, säsongen 2015/16. Den senaste säsongen producerade han 18 poäng (9+9). Jansson har även meriter från U19-landslaget och var med tog silver i U19-VM i Växjö 2017.

– Det här är en spelare som alltid har varit en riktig lirare och det visar även årets poängskörd trots knapert med speltid. Trots speltiden har han fått lägga straffar och vara med i PP vilket säger det mesta om hans potential, säger sportchefen Nikola Marincic.

Mattias Jansson är fostrad i Vänge Sporthall och kommer på så sätt hem igen till sin moderklubb när han nu väljer spel för Hagunda.

– Nu hoppas vi på att hans självförtroende kommer öka ytterligare med ett större förtroende och att vi kan få en liknande utveckling som vi fått på Markus Åkerfeldt (värvad från Sirius inför i år) under säsongen. Matte är fortfarande ung, men har mycket erfarenhet och han kommer helt säkert bidra oerhört mycket till vårt lagbygge, säger Marincic.

Mattias Jansson själv säger så här om att komma hem till Hagunda:

– Det känns riktigt spännande. Det är i Hagunda jag har spenderat stora delar av min innebandykarriär så det känns riktigt kul att vara tillbaka. Mina förväntningar är ganska höga faktiskt. Jag hoppas kunna bidra med det jag är bra på och att Hagunda växer både som lag och förening. Jag tror detta kommer bli riktigt bra.

 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar