IB-Play

Rosén anmäld för förstärkning – se situationen här

Isaac Rosén anmäld till Juridiska nämnden.

Kvartsfinal 6 mellan Växjö och Mullsjö fick efterspel med hela fem rapporteringar in till Videogranskningsgruppen. En av situationerna som har rapporterats in har lett till anmälning. Det är Mullsjös Isaac Rosén som anmäls till Juridiska nämnden för att ”påtagligt förstärkt situationen i ett försök att vilseleda domarna och därmed ådra motståndarlag en utvisning”. På innebandy.se går att läsa:

”I videosekvensen ses Mullsjös nr 41, Isaac Rosén löpa tillbaka mot Mullsjös planhalva från ett område till höger om målet på Växjös planhalva. Rosén är jämte Växjös målvakt den spelaren som befinner sig längst ned på Växjös planhalva och således bör Rosén ha uppsikt över hela spelplanen. Då Rosén påbörjar sin löpning mot egen planhalva löper han in i Växjös nr 13, Ludvig Persson. I samband med att Rosén får kontakt med Persson kastar sig Rosén uppåt och över ryggen på Persson. Genom att löpa den väg Rosén valde måste han insett att den fanns en risk att krocka med Persson. Denna kollision får således ses som medveten av Rosén. Detta då han har god tid på sig att avbryta sin löpning alternativt att åtminstone ändra riktning i vilken löpningen sker för att undvika en kollision. Vidare sker detta långt ifrån där spelet fortgår för tillfället.

VG anser att Rosén gör detta av egen vinning då han väljer den valda löpvägen, att han väljer att kasta sig på det aktuella sättet som syns samt att detta sker utanför spelet får anses vara ett försök att vilseleda domarna om vad som egentligen hänt och på så sätt skapa fördel till sitt eget lag genom att få Persson utvisad”

Beslut om eventuellt avstängning för Isaac Rosén kommer inte tas innan kvällens avgörande match 7 vilket innebär att Rosén är tillgänglig för spel.

*De aktuella videobilderna är de bästa som finns officiellt finns tillgängliga på situationen 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar