Foto: Per Wiklund
IBK Dalen

Åkerlund matchhjälte: ”Hade varit väldigt tufft att behöva vinna fyra raka matcher”

Anton Åkerlund matchhjälte när Dalen reducerade på bortaplan.

2-0 i matcher för Storvreta inför fredagens semifinal i Uppsala och klar seger för Storvreta i senaste matchen. Då såg Dalen till att väcka liv i serien genom att vinna på bortaplan. Stor matchhjälte blev Anton Åkerlund som avgjorde i förlängning.

— Det var extremt skönt och extremt viktigt att vi fick med oss den här segern. Känslan var att vi hade jobbat oss ihop till det här och att det var våran tur nu när vi föll i sudden här senaste. Jag tycker att vi vann rättvist, säger Åkerlund efter matchen.

Ställningen var 4-4 efter full tid och knapp två minuter in i förlängning klev Åkerlund fram och satte avgörandet.

— Jag ser att det blir en fin yta i mitten och jag får en fin passning av Linus. Jag tror det är Samuelsson som kommer väldigt nära så det finns ingen tid att ta emot den utan det är bara att panga direkt. Det var riktigt skönt att den satt. Vi fick inte till så mycket under matchen i vår femma så det var skönt att få avgöra.

TV: Se Åkerlunds avgörande här 

Stor skillnad på att få 1-2 istället för 0-3? 

— Det är klart det var jätteviktigt att få denna nu. Även om vi tror att vi kan vinna fyra matcher så hade varit väldigt tufft att behöva göra det i fyra raka matcher. Nu har vi en revansch att ta inför hemmapubliken i nästa match och efter det kan vara 2-2 och då lever verkligen serien. Vi har en bra känsla.

Matchen var målmässigt jämn rakt igenom och lagen följdes åt in i den tredje perioden där Linus Holmgren kvitterade till 3-3 tidigt. Efter att Rasmus Sundstedt använt köksvägen till 4-3 kvitterade Jonas Svahn och matchen gick till förlängning. Storvreta vann dock skottstatistiken med 32-19 och skapade mest.

— Jag tycker att känslan på planen är rätt lik de andra matcher. Vi är ju med, ligger nära och vi gör det jobbigt för dem. När vi står rätt i vårt höga försvarsspel så får vi bra hugg på deras backar. Det kändes stabilt idag och att vi verkligen är med.

Ni har hittat ett bra sätt att kunna störa och idag vinna?

— Ja det känns så. Vi har ju väldigt många spelare som snabba och orkar vilket gör att vi kan spela det spelet. Det känns om vi har hittat ett bra sätt.

Reducerat till 2-1 i matcher. Nästa match spelas på måndag och då har Dalen hemmaplan i Umeå.

TV: Se målen från matchen här 

TV: Åkerlund matchhjälte – avgör i förlängning

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar