Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Brinkmann klar för ny SSL-klubb

Tidigare Endretränaren Alexander Brinkmann klar för ny SSL-klubb.

Alexander Brinkmann som under flera år tränat Endre fick i december lämna rollen och om Iversjö tog över. Nu har Brinkmann gjort klart med ett nytt uppdrag och valet för nästa klubb föll på FBC Kalmarsunds herrlag. En process och val som varit på gång ett bra tag där Brinkmann varit på flera besök i Kalmar.

— Detta är en rekrytering som har tagit några månader eftersom det har varit viktigt för båda parter att lära känna varandra bättre innan vi ingår ett avtal, säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund och forsätter: 

— Både FBC Kalmarsund som förening och Alexander som tränare har varit noggranna i sitt val med en gemensam vision om att samarbetet skall bli långsiktigt fortsätter Viberg. 

Brinkmann påbörjar sitt uppdrag den 1 maj och rollen kommer vara som en del av ledarstaben tillsammans med nuvarande huvudtränaren Adam Kallenberg.

— Jag har tillsammans med familjen haft tre månader där vi vägt olika alternativ mot varandra och kommit fram till att Kalmar, Öland & FBC Kalmarsund tilltalar oss mest. Staden är fantastisk och under våra besök har jag mest stört mig på att jag inte spenderat mer tid här tidigare. Föreningen är målmedveten, driven och offensiv. Det vill jag också stå för både på och utanför planen, säger Alexander Brinkmann. 

Dessutom kommer han ha en roll att utveckla klubben.

— Min ambition är att bidra till att skapa världens bästa utvecklingsverksamhet för spelare och ledare. Vi ska jobba för att stimulera alla aktiva i föreningen oavsett om siktet är inställt på att aktivera sig med sina kompisar eller sikta på att nå våra elitlag.

I pressmeddelandet lyfter klubbchef Per Viberg även fram att det är fler nyförvärv på gång och klubben har satt som nästa delmål att bli bästa i hela Småland.

— Som tränare för herrlaget ser jag en tydlig kortsiktig målsättning i att bli bäst i Småland. När det steget är taget ser jag stora möjligheter för oss att bli den tredje slutstationen i herrarnas SSL. Med min elitbakgrund främst i damernas SSL hoppas jag också kunna bidra till att vi når fler synergieffekter i hela föreningen. Vi ska tillsammans jobba oss till att bli Världens bästa innebandyförening för alla.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar