Foto: Esa Takalo
#ibsilly

KLART: Linköping värvar finsk silvermedaljör

Linköping värvar back från finska TPS Åbo.

Linköping som åkte ur mot Dalen i kvartsfinalen har gjort klart med ett nyförvärv vilket Sportexpressen var först att avslöja. Det är rutinerade och defensivt skicklige backen Olli Laine som igår tog silver med TPS Åbo i den finska ligan som värvas för att stärka upp backsidan. En välbehövlig förstärkning för Linköping efter att Anton Karlsson tvingats avsluta sin innebandykarriär och att det finns även frågetecken kring om backen Martin Hovlund kommer fortsätta. 

— Det är såklart jättebra att vi nu får in en så pass stabil spelare, inte minst efter de spelare vi har minuskontot, konstaterar Linköpingstränaren Johan Astbrant i ett pressmeddelande. 

Olli Laine har meriter från det finska U19 och U23-landslaget och har precis avslutat finalspelet med sitt TPS Åbo. Åbo ledda av kapten Laine tog sig hela vägen till finalen för första gången men där tog det stopp med 4-1 i matcher mot Classic. 

— Vi får in en vinnare och kapten till laget. Han har varit kapten både för sitt TPS som precis spelat finaler och i det finska U19-landslag som vann VM guld och det är spelare som vill leda laget och föra befäl vi letat efter, säger Astbrant. 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar