Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Kalmarsund värvar från Craftstaden

Poängbäst i Craftstaden - nu är Oscar Rohlin klar för FBC Kalmarsund.

FBC Kalmarsund har gjort klart med forwarden Oscar Rohlin som förra säsongen spelade i Allsvenska Craftstaden. Säsongen 2018/2019 gjorde Oscar 41 poäng, 21 mål och 20 assist, i Södra Allsvenskan.

— Inför den fortsatta etableringen i SSL har vi varit fast beslutna och förstärka truppen med bolltrygga spelare. Oscar är just det och han gör oss omgående starkare i offensiv zon, inte minst i det etablerade anfallsspelet. Med Oscars potential och ambitionsnivå talar allt för att vi tids nog har en poängspelare av hög klass även i SSL säger Alexander Brinkmann tränare i FBC Kalmarsund i ett pressmeddelande.

Kontraktet är skrivet på två säsonger. 

— Först och främst ska det bli väldigt roligt och häftigt att spela SSL med FBC Kalmarsund. SSL är något jag personligen länge haft som mål och att det blev just Kalmarsund känns som en ”perfect match”, säger Oscar Rohlin om valet av FBC Kalmarsund.

Rohlin tar därmed steget upp från Allsvenskan till SSL. Hans 21 mål och 20 assist var poängbäst i Crafstaden.

— Föreningens och spelarnas ambition är att skapa de bästa förutsättningar för att lyckas. Något som föll mig väldigt bra i smaken. Kommer att bli en häftig utmaning som jag ser fram emot. Jag är redan laddad på att säsongen ska dra igång.

Nyförvärvet är Kalmarsunds tredje. Sedan tidigare är Gustav Wadell och Albin Hedstål från RIG Umeå klara för klubben. Även tränarsidan har förstärkts med tidigare Endretränaren Alexander Brinkmann.

— Vi har fått en mycket bra start på Silly Season och har som mål att presentera tre till fyra nyförvärv till innan den 15 maj då målet är att stänga truppen. Oscar är en viktig pusselbit i vårt mål är att bli bäst i Småland säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar