SSL-Dam

Discovery fortsätter sända: ”Gjort en satsning som lyft svensk innebandy”

Finaldag även för TV-sändningarna - Discovery Network sänder även kommande säsong.

Till säsongen 2018/19 bytte TV-rättigheterna för att sända innebandy ägare. Discovery Network med bland annat Eurosport, Kanal 9 och Kanal 5 tog över sändningarna och gjorde en satsning som inkluderade sändningar från matcher, programmet Lirarnas Sport och ett veckomagasin kallat ”Mellan Mål”. Under slutspelet har de sänt matcher i stort sett varje dag vilket idag avslutas med en lång sändning på kanal 5 från SM-finalerna. Satsningen har varit stor och kommer att fortsätta även över kommande säsong.

— Att Globen återigen är totalt utsålt på finaldagen visar verkligen vilken kraft innebandyn har i Sverige. Därför är det extra kul att vi bibehåller vår starka rättighetsportfölj och även nästa år fortsätter att sända damerna och- herrarnas säsong av SSL i våra kanaler, säger Hanif Hosseini, sportchef Eurosport och Discovery Network Sweden.

Dagens finaler blir en innebandyfest både för publiken som är på plats och för de som följer hemma i soffan. Svenska Innebandyförbundet är glada över samarbetet med Discovery Networks.

— Det har varit ett hårt tryck på biljetterna. Vi räknar med totalt runt 13 400 åskådare och därmed en häftigt inramning både för oss som ser matcherna live i Globen och för de som följer dramat framför TV:n. Discovery har verkligen gjort en satsning som lyft svensk innebandy under detta första samarbetsår så det ska bli spännande att se vad de hittar på under finaldagen samt att tillsammans med dem fortsätta och utveckla samarbetet nästa säsong, säger Göran Harnesk, Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare.

Sändningar från SM-finalen: 
11:30 SM-final Studio
12:15 Matchstart KAIS Mora-Täby
15:15 Matchstart Storvreta-Falun

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar