Foto: Per Wiklund
Landslag

Landslaget anställer psykolog

Landslaget plockar in psykolog i verksamheten.

Svensk Innebandys landslagsverksamhet utökar organisationen kring samtliga landslag och anställer psykolog. Det är den tidigare IKSU och landslagspelaren Sofie Andersson som nu blir en del av landslaget. Sofie Andersson, med två VM-guld och 44 landskamper i bagaget, kommer från och med i maj finnas med som resurs inom landslagsverksamheten.

— Svenska Innebandyförbundet har förstått att det psykologiska perspektivet är en viktig pusselbit som saknas och som det behöver satsas på. Jag hoppas kunna bidra med min professionella kompetens som legitimerad psykolog, i kombination med mina erfarenheter från spel i landslag och på elitnivå under en lång period i mitt liv, säger Sofie Andersson till innebandy.se 

Andersson kommer i starten finnas med i U19-damlandslagets ledarstab i arbetet inför hemma-VM i Uppsala 2020. Utöver det kommer hon att jobba med förbundskaptenerna för de andra landslagen. 

— Att få in en psykolog har funnits med i tankarna under en längre tid. Med Sofie känner jag att vi har fått in både rätt kompetens och rätt person, säger landslagschefen Joakim Lindström.

Att jobba med en psykolog kring landslaget är en ny satsning av Svensk Innebandy.

— Syftet med de psykologiska insatserna är att optimera både prestation och välmående hos våra spelare och ledare för långa hållbara karriärer. Det genom att skapa en miljö som ger maximala förutsättningar att prestera i och jobba med stöd och utveckling på både på individ- och gruppnivå, säger Lindström.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar