Foto: Per wiklund
#ibsilly

Officiellt: Fredriksson och Pontén tar över JIK

Jönköping bekräftar - Fredriksson och Pontén nya tränare.

I förra veckan avslöjade vi på ibnytt.se att Mickael Fredriksson och Karl Pontén tar över som nya tränare för Jönköping i herrarnas SSL. Nu har tränarna även presenterats officiellt av klubben. Fredriksson blir huvudtränare.

— Jönköpings IK är ett lag som de senaste åren vuxit och tagit steg framåt och visat innebandy Sverige att man är att räkna med. Det ska bli otroligt häftigt att få vara en del av det här unga och utvecklingsbara laget där både jag, Karl och övriga ledare kommer jobba stenhårt för att vi ska nå nästa nivå. Alla förutsättningar finns där, nu är det bara upp till alla oss i och runt laget att lägga ner det jobb som krävs så kommer säsongen 19/20 bli en riktigt succé, säger Mickael Fredriksson i ett pressmeddelande.

Fredriksson kommer närmast Lockerud Mariestad där han i år tog upp laget i Allsvenskan. Pontén har tidigare varit tränare i Allsvenska Craftstaden där han värvades in som spelare men pga. skador fick avsluta sin spelarkarriär.

— Jag är oerhört glad och stolt över att få bli en del utav Jönköpings IK. Jag har följt klubben och lagets framfart från allsvenskan och upp i SSL. JIK är ett ungt och spännande lag som bara blivit bättre och bättre för varje säsong som gått. Min och Mickaels målsättning är att fortsätta utveckla det här laget och tillsammans med spelare och ledare nå nya höjder, säger Karl Pontén.

För Jönköping innebär det att tränarna ersätter tidigare huvudtränaren Jakob Olofsson Adelin som finns kvar klubben. Även assisterande tränarna Johan Andersson och Zeid Momén lämnar.

— Känslan har varit otroligt bra från första kontakt till att vi nu är klara med både Mickael och Karl. Båda har nått framgångar och har ett gediget innebandykunnande tillsammans med en vinnarmentalitet som vi verkligen tror på. Vi ska fortsätta på den inslagna linjen som Jakob Olofsson Adelin och hans team drivet och utveckla den vidare med Mickael och Karls spännande tankar, säger sportgruppens Alexander Tavs.


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar