Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Forwarden skriver nytt kontrakt med Dalen

Anton Åkerlund gjorde sin poängmässigt bästa säsong i SSL - skriver nytt kontrakt med Dalen.

21-årige Anton Åkerlund har redan hunnit med fyra säsonger i IBK Dalen. Den gångna säsongen var hans poängmässigt bästa och utvecklingskurvan för den unga forwarden fortsätter uppåt. Nu har han skrivit ett nytt kontrakt med Dalen på tre år.

— Det känns helt rätt med tre nya säsonger i Dalen och det blev en bra helhetslösning som gynnade alla parter i slutändan. Jag har trivts enormt bra i laget och med allt utanför i Umeå som stad sedan jag kom till klubben. Nu bor flickvännen här också och man har skaffat massa vänner, så en fortsättning kändes givet. Jag tycker även att vi som lag har tagit steg varje säsong och vi är ett lag som borde kunna vara med att utmana om SM-guldet dom kommande åren, säger Anton Åkerlund i ett pressmeddelande.

Säsongen 2015/2016 värvades Åkerlund från Skellefteåklubben Gamla Stan IBK. Under sin tid i IBK Dalen har det hunnit bli totalt 88 poäng på 135 matcher, fördelat på 46 mål och 42 framspelningar. Den här songen blev det 18 mål och 16 assist i grundserien och i slutspelet stod Åkerlund för 6 mål och 2 assist.

— Personligen känner jag att jag har utvecklats mycket i Dalen och jag hoppas kunna fortsätta göra det under dessa säsonger. Varje träning är stenhård och vi pushar verkligen ut max av varandra och det gör ju att man utvecklas varje dag, säger Anton Åkerlund.

Sportchefen Christian Hjort är naturligtvis mycket nöjd över att klubben lyckats skriva ett nytt treårskontrakt med den högerfattade forwarden.

— Anton Åkerlund är en spelare som vi kommer att bygga laget kring i många år framöver. Han är kanske en av dom snabbaste spelarna i SSL och har även fått fart på sitt offensiva spel i fem mot fem den senaste säsongen. Jonatan Brolin är fantastiskt duktig på att utveckla unga spelare och jag räknar med att han kommer skapa en brant utvecklingskurva på Anton de nästkommande åren, säger sportchefen Christian Hjort.

Foto: Per Wiklund

 

Dalens huvudtränare Jonatan Brolin fyller på med ytterligare lovord om den senaste kontraktsförlängningen:

— Ända sedan Anton Åkerlund kom till oss för några säsonger sedan har det känts som att han passat perfekt in i laget. Han har en självklarhet i sin personlighet och tar gärna plats, men det finns också en tydlig ödmjukhet där han alltid visar sig mottaglig för feedback och utveckling. För mig känns Anton som en väldigt mogen spelare som känns betydligt äldre än han faktiskt är. Han har redan nu varit ordinarie i flera säsonger och en fast punkt i såväl powerplay som boxplay. Med fortsatt utveckling i spelet med boll och samma driv i sin fysträning så tror jag Anton på sikt är en spelare som kan utmana om landslagsplatser och framförallt hjälpa Dalen i kampen om ytterligare SM-Medaljer, säger Jonatan Brolin.

Under måndagen meddelade även Svenska Innebandyförbundet att Åkerlund blivit uttagen i Guldsteget vilket är landslagets satsning på spelare med potential att slå sig in i a-landslaget.

LÄS MER: 20 spelare uttagna i Guldsteget 

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar