Foto: Magnus C Lydahkl
#ibsilly

Visbys glädjebesked – trotjänaren fortsätter i SSL

För 10 år sedan värvades han till klubben - nu skriver Viinamäki nytt kontrakt.

Wilmer Viinamäki värvades till Visby för knappt 10 år sedan med en förhoppning och vara med och spela upp klubben i SSL. Vägen dit har varit långt och får en månad sedan uppnåddes målet när Visby slog ut Team Thorengruppen. Nu meddelar klubben att Viinamäki skrivit nytt kontrakt och fortsätter i SSL till sportchef Joakim Bandholtz stora glädje.

 

— Jag vet inte om jag eller min fru och barn blev gladast. Det skickades spontan danser på sms när jag meddelade hem att Wilmer skrev på.  Det tror jag säger en hel del om Wilmers betydelse för mig personligen och för laget, klubben och hela ön, säger Visbys sportchef Joakim Bandholtz i ett pressmeddelande.

Viinamäki har länge varit en av klubbens viktigaste spelare. Den här säsongen gjorde han 25 mål och 24 assist i seriespelet. SSL-säsongen blir även jubileum med 10 år i Visby.

— Beslutet var inte så svårt att fatta. Jag känner väldigt starkt för klubben. Att få fira 10 år med Visby IBK i SSL känns jäkligt roligt.  Jag ser framemot nästa säsong och att få vara med på starten av ett nytt kapitel i klubbens historia, säger Viinamäki om nya kontraktet.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar