Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Broby förlänger med Visby: ”Det är inget som jag vill missa”

Tidigare U19-landslagspelaren följer med Visby upp i SSL.

Efter tre år på Riksinnebandygymnasiet värvades Kasper Broby till Visby till säsongen 2017/18. Nu meddelar klubben att Broby skrivit nytt kontrakt och följer med klubben upp i SSL.

— Kasper är en otroligt seriöst innebandyspelare och var en nyckelspelare i kvalet där jag kunde använda honom på flera positioner och i olika typer av roller. Han visar en lojalitet till laget som jag tycker visar hans storhet som både person och innebandyspelare, säger sportchef Joacim Bandholtz i ett pressmeddelande.

Målvakten Martin Stoltz som varit lagkamrat med Broby sedan tiden i RIG Umeå kommentar även han förlängningen av kontraktet:

— Väldigt spännande att Kasper väljer att fortsätta. En kille som växlat upp på slutet. Vi har spelat ihop sedan  RIG och jag vet att han har en otrolig vilja och är ambitiös. Tar sin plats både på och utanför planen vilket jag gillar. Ser fram emot nästa säsong med Kasper och den nya upplagan utav Visby IBK, säger Stoltz.

Den gångna säsongen stod Broby för 9 mål och 2 assist i seriespelet. I SSL-kvalet gjorde han 3 mål.

— Känslan är såklart fantastisk. Det är fortfarande svårt att fatta att vi faktiskt tagit klivet upp i finrummet. Att få vara en del av Visby IBK i Svenska Superligan känns givet, det är inget som jag vill missa. Jag ser fram emot att få starta säsongen, säger Broby.

 


Tack för att du läser – hjälp oss fortsätta bevaka Svensk innebandy

Ibnytt.ses skapades i september 2016 för att öka och höja bevakningen av innebandyn i Sverige. Detta har vi sedan dess till största del gjort på ideell basis.

För att vi ska kunna fortsätta rapportera om innebandyn i Sverige och ge dig det senaste behöver vi ditt stöd. Vi vill inte låsa in sajten i en plustjänst eller liknande utan tror att det bästa för innebandy som sport är att vem som helst kan läsa om sporten och följa sitt favoritlag.

Tycker du om det vi gör och uppskattar det vi skriver så får du väldigt gärna stötta oss. Enklaste sättet är att swisha valfritt belopp till 1234545265.

Ditt bidrag gör att vi kan fortsätta bevaka innebandyn och utvecklas som sajt i vår bevakning. Stort tack för att du är med och skapar ibnytt.se.

Swisha XXX belopp till 1234545265
Frågor? Mejla vår grundare Jonathan Rudman på jonathan@ibnytt.se.

stötta ibnytt

Jonathan Rudman

Ansvarig utgivare ibnytt.se. Kontakta mig för frågor eller feedback: jonathan@ibnytt.se, twitter: @jonathanrudman

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar